1. דעו כמה אתם יכולים להרשות לעצמכם: שבו והסתכלו ברצינות על התקציב החודשי הממוצע שלכם. תסתכלו היטב על מה אתם מוציאים את הכסף שלכם - כל דבר החל מכוס קפה שאתם נוהגים לשתות בבית הקפה האהוב עליכם, דרך הבגדים שאתם קונים ועד לבירה המזדמנת עם החבר'ה. כך תוכלו להבין מה נשאר לכם אחרי שאתם משלמים את החשבונות האלה. אל תשכחו גם את ההוצאות הקשורות לבית החדש כגון ביטוח משכנתא, ריהוט ואפילו ביקור מזדמן של אינסטלטור.
במידה והסכום שנשאר לכם לא מספיק לכסות את התשלומים הצפויים בדירה החדשה, החלו לבחון את הדרכים בהן תוכלו לצמצם את הכסף שאתם מוציאים כל חודש ולנסות להתאים את עצמכם לתקציב הקיים.
2. הבחינו בין רצונות לצרכים: צרו רשימה של הצרכים והרצונות שלכם מהדירה החדשה. אל תשכחו לכלול את הדברים שהם לא חלק מהבית עצמו אבל חשובים, כמו איכות השכונה, קרבה לתחבורה ציבורית, בתי ספר וגנים ואפילו קרבה למקומות בילוי. ברגע שיש לכם רשימת סדר עדיפויות, תשקלו לקחת אותה איתכם כשאתם הולכים לראות בתים ורשמו לפניכם הערות על כל בית ועד כמה הוא עונה לצרכים האמיתיים שלכם. לאחר שתראו עשרות בתים שונים, תבינו כמה הרשימה הזאת תקל עליכם את מלאכת הבחירה.
3. בידקו את כל אפשרויות המימון העומדות לפניכם: כנראה שכמו רוב האנשים, אתם לא הולכים לשלם עבור הבית שלהם במזוודה מלאת מזומנים ועל כן תצטרכו לקחת משכנתא. בידקו היטב את האפשרויות העומדות בפניכם. אל תתעצלו לעבור בכל הבנקים ולהתייעץ עם אנשי מקצוע על מנת לקבל הבנה טובה יותר של מה היא העסקה הטובה ביותר עבורכם.
4. העזרו ביועץ נדל"ן מקצועי: סוכן הנדל"ן הנכון יכול להיות נכס אמיתי עבורכם אשר יעמוד לצידכם בעת רכישת הדירה. עבודה מול סוכן מקצועי מאפשרת לכם להתייעץ עם מישהו שתוכלו לסמוך עליו ויכוון אתכם בקבלת ההחלטה הרצינית. כדאי לדבר עם אנשים שאתם בוטחים בהם כמו חברים ובני משפחה ולבדוק אם הם יכולים להציע כמה שמות של אנשים שכבר עבדו עימם. סוכני נדל"ן רבים מתמחים באיזורים מסוימים של העיר או סוגי רכוש. אל תתביישו לשאול את הסוכנים הפוטנציאליים שלכם כמה בתים שהם מכרו באזור היעד או איזה סוג של הסמכות שהם מחזיקים, כדי לראות אם הם מתאימים למה שאתם מחפשים.
5. בצעו בדיקה ייסודית של הנכס: זוכרים את האימרה "לא כל הנוצץ זהב"? גם אם כלפי חוץ הכל נראה מצוחצח ונוצץ, אל תמהרו ליפול בפח. בצעו בדיקה יסודית (רצוי בעזרת אנשי מקצוע או חברים שמבינים עניין) למה שאולי מסתתר בקירות או מתחת לרצפות, לפני שאתם חותמים. אם בבדיקה עולה בעיה רצינית, אתם תשמחו לדעת שהוצאתם את הכסף על הבדיקה ולא על תיקון הנזק שעלול היה להיווצר ממנה. אם הכל תקין, תוכלו להיות אפילו יותר בטוחים בהשקעה שלכם.
המידע באדיבות מיכאל מסטר המתמחה בדירות באשקלון.