על אוכל לאירועים שכולל מגשי אירוח,שמלות ערב וכל הדרוש לאירוע נפלא
אוכל לאירועים
אוכל לאירועים הוא נושא אשר מצריך מחשבה רבה. כל אירוע שאנו עורכים, בין אם מדובר באירוע משפחתי, עסקי או חברתי, זקוק לאוכל כלשהו אשר יוגש בצורה נאה במהלך האירוע. לעיתים האוכל הוא מרכז האירוע ממש, וסביבו סובב האירוע כולו, ובמקרים אחרים האוכל מוגש רק בתוספת לאירוע, במטרה להנעים לאורחים את זמנם באירוע ולספק להם כיבוד קל. כך או כך, הכנת האוכל לאירועים השונים דורש מחשבה רבה, הן בבחירת המאכלים עצמם והן בבחירת העיצוב וצורת ההגשה של המאכלים.
הגשה אישית
שיטת ההגשה המוכרת ביותר, אשר מתאימה לאירועים שבהם האוכל הוא החלק המרכזי של האירוע, היא הצורה של הגשה אישית. האורחים הרבים אשר מגיעים לאירוע יושבים סביב שולחנות שונים באולם או במקום שבו נערך האירוע, ומנות האוכל מוגשות להם באופן אישי אל השולחן. גם בצורת ההגשה הזו, ישנן שתי שיטות הגשה שונות. השיטה הפשוטה יותר, היא השיטה שבה לכל סועד באירוע ישנה צלחת אישית משלו, והמלצרים מחלקים לצלחות אלו את מנות האוכל השונות, בהתאם לבחירתם של האורחים. בשיטה היוקרתית יותר, המלצרים מגיעים לשולחנות כשבידיהם צחות מעוצבות ומוכנות לאכילה. כל סועד אשר בוחר במנה הרצויה לו מקבל צלחת ובה המנה המעוצבת שבחר.
מזנון
שיטת המזנון היא שיטה שבה אף שהאורחים מסבים לשולחנות, הרי שהאוכל מוגש במזנון מרכזי, אשר מיועד להגשה עצמית. שיטה זו מתאימה לאירועים לא רשמיים, לאירועים קלילים, ולאירועים שבהם האוכל מופיע בחשיבות משנית לחלקים אחרים של האירוע. בשיטה זו יכול כל אחד מן האורחים לבחור בעצמו בדיוק את הרכב המנה האהוב עליו. בדומה לשיטת המזנון, קיימים גם הברים, שהם שולחנות מעוצבים ובהם מונחים מאכלים שונים. בר מכיל, ברוב המקרים, מאכלים בסגנון "פינגר פוד", כלומר מאכלים שניתן לאכול ביד, ללא צורך בישיבה פורמאלית.
מגשי אירוח
מגשי אירוח הם שיטה מומלצת במיוחד לעריכה של מאכלים שונים, במיוחד בשיטת המזנון או הבר. על הבר יהיו מונחים מגשים מרכזיים, ובהם מנות אוכל קטנות בסגנונות שונים, בהתאם לסגנון האירוע. לעיתים, מגשי אירוח מופיעים על הבר כתוספת לארוחה מלאה, כמו למשל בחתונות – האורחים אשר מוזמנים לסעודה יקבלו מנות אוכל מלאות בהגשה אישית, אולם אורחים שהגיעו לריקודים בלבד ייהנו מבר עשיר ובו מגשי אירוח מרהיבים, ובהם מאכלים מהם יוכלו ליהנות במהירות בין ריקוד לריקוד. מגשי אירוח מתאימים גם לאירועים אקסקלוסיביים, שבהם, אף שהאוכל אינו עיקר האירוע, מסתובבים מלצרים בין האורחים ומציעים מנות אוכל קטנות וייחודיות לאורחים. את המאכלים הללו יכולים האורחים לקחת מתוך מגשי אירוח מעוצבים ומרהיבים, אותם נושאים המלצרים ברחבי האולם.
יתרונות של מגשי אירוח
מגשי אירוח הם שיטה להגשה מרהיבה במיוחד של ארוחה, והם חוסכים את הטרחה והרשמיות של הגשת האוכל לאורחים באופן אישי. מגשי אירוח יכולים להכיל סוגים שונים ומגוונים מאד של מאכלים, אשר מתאימים לסגנונות שונים של אירועים. כך נוכל למצוא מגשי אירוח המכילים ירקות בעיצובים נאים, פירות, גבינות שונות, דגים ייחודיים, פסטרמות ומאכלי בשר קטנים אחרים, קינוחים ופטיפורים שונים, ואפילו כריכונים קטנים, טורטיות ועוד.
שמלות ערב
כאשר מדברים על אירועים, הדבר הראשון שחושבים עליו הוא אולי האוכל, אולם הנושא השני אשר עולה מיד הוא הביגוד. כאשר אנו מגיעים לאירועים אנו מתלבשים בצורה מכובדת ויפה במיוחד, בהתאם לסגנון האירוע. נשים, במקרים רבים, לובשות לאירועים השונים שמלות ערב מרהיבות. ישנם סוגים רבים של שמלות ערב, וכל אישה משקיעה מחשבה רבה בשמלות הערב אותן היא קונה. ניתן לרכוש שמלות ערב במגוון מקומות, החל מרשתות בגדים גדולות, דרך חנויות פרטיות ועד למעצבים אישיים. כדאי לזכור ששמלה של מעצב היא בהכרח שמלה יקרה מאד. לשמלה מרשת בגדים ישנו חיסרון משמעותי – ישנו סיכוי גדול שיהיו נשים נוספות באותו אירוע אשר תלבשנה אותו בגד בדיוק. ישנם סוגים רבים של שמלות ערב – שמלות נפוחות ורחבות לעומת שמלות צמודות וצרות, שמלות ארוכות באורך מקסי לעומת שמלות קצרות. כל אישה יכולה להתאים לעצמה שמלת ערב, אשר תתאים למבנה הגוף שלה, ותבליט את תוויה היפים יותר. כדאי מאד לבחור שמלות ערב איכותיות, שהתפרים שלהן חזקים, על מנת למנוע תקלות לא נעימות במהלך האירוע.