רבים מתושבי העולם שותים תה. בחלק מהעמים שתיית תה היא טכס מיוחד. בין סוגי התה הרבים יש את התה השחור. התה השחור מיוצר מעלי תה שעברו חמצון ארוך יותר משער עלי התה המוכרים (התה הירוק, הלבן והאולונג).
בעלי התה השחור יש יותר קופיאין מאשר בעלי התה האחרים. התה השחור, בניגוד לתה מסוג אחר, שומר על טעמו לאורך שנים רבות (אפילו עד 50 שנה.
בבריטניה תה ללא חלב נקרא התה השחור, למרות שהתה אותו שותים האנגלים הוא התה הרגיל בעל צבע אדום חום.
כל הארצות המייצאות עלי תה משווקות גם עלי תה שחור. את התה השחור שותים יותר במזרח הרחוב ובדרום אמריקה. אירופה והמזרח הקרוב מרבים בשתיית תה רגיל.
גם בארץ יש אנשים ששותים תה שחור. ניתן להשיגו בכל רשת מצרכי מזון עליו מגיעים באריזת נייר. לחובבי התה השחור ובכלל לכל סוגי התה נפתחו חנויות לממכר תה בתפזורת או בחבילות ומי שמחפש סוגי תה מיוחדים ימצא אותם בחנויות התה.
את עלי התה השחור מרתיחים לכדי תמצית שנמזגת לכוס ועליה שופכים מים רתוחים וממתיקים. בניגוד ליתר סוגי התה כמעט ולא ניתן למצוא שקיות מעלי תה שחור. קנקן של תמצית תה שחור יכולה להחזיק מספר ימים עד שצריך להחליפה בעלים חדשים.
מתכוני עוגות
במאה ה-20 עד שהטלוויזיה הפכה לחלק מחיינו היו עקרות הבית אופות עוגות על פי מתכונים שהעבירו אחת לשנייה או ממתכונים שהועברו מאם לבת. מאז שערוצי הטלוויזיה מתחרים על כל צופה הפכו תוכניות הבישול והאפייה לנתח מהתוכניות היום יומיות.
הייתה תקופה שבכל בית אפו עוגות אך עם הזמן נפתחו יותר ויותר קונדיטוריות עם מגוון רחב של עוגות וחלק נכבד מעקרות הבית החליפו את העוגות הביתיות עם עוגות קנויות. בשנים האחרונות חזר שוב הטרנד של אפייה בבית.
אין כיום ערוץ אחד של טלוויזיה בו לא נצפה קונדיטור כלשהו שמעביר שיעורי אפייה עם פירוט של מתכוני עוגות שונות. בנוסף החלו העוסקים באפייה להוציא ספרי עוגות עם מתוכני עוגות שהם מכינים בקונדיטוריה שלהם.
יותר ויותר קונדיטורים ושפים הוציאו ספרי בישול משולבים עם מתכוני עוגות ובשנים האחרונות החלו אף להוציא ספרי מתכוני עוגות ללא סוכר וללא גלוטן לאלה שהמצרכים הללו אסורים עליהם מטעמים בריאותיים.
גם בעיתונות הכתובה, בעיקר במוספי סוף השבוע, אפשר למצוא מדורים עם מתכוני עוגות. בעיקר לפני חגים אפשר למצוא מתכוני עוגות מיוחדים לחג המתקרב. מתכוני עוגות דבש לראש השנה, מתכוני עוגות פרי לט"ו בשבט, ומתכוני עוגות גבינה לשבועות.
בנוסף למתכוני עוגות מפרסמים בעיתונות גם מתכוני סופגניות של עדות שונות, אזני המן ויש אפילו שהוציאו ספרי אפייה למתכוני עוגות מיוחדים לפסח.
בנות רבות שרוצות להנציח את אמותיהן עושות זאת על ידי הוצאת ספר עם מתכוני המאכלים שהאם הייתה מבשלת וכן מתכוני עוגות ייחודיות שהאם הותירה לבת את המתכון.
לבנות היה קשה ללמוד מהאם את מתכוני העוגות והבעיה עם מתכוני האמהות היא שאף פעם אין להן מידה מדויקת. לשאלת הבת לכמויות הייתה האם אומרת קחי מעט מזה ומעט מזה הוסיפי כך וכך כוסות קמח ומים ערבבי ויצא לך הבצק. באפיה יש צורך במידות מדויקות בניגוד לבישול שאפשר ללמוד את הכמויות הנדרשות. היחס בין הקמח הסוכר והשמרים צריך להיות מדויק אחרת הבצק לא יתפח והעוגה לא תצליח.
כדי להגיע למתכון מדויק היה על הבנות לאפות מספר פעמים את העוגה עד לקבלת כמויות מדויקות והטעם שווה לטעם העוגות של האם.