קייטרינג חלבי
קייטרינג חלבי שבוחר להתמחות בהגשת אוכל איטלקי בדרך כלל בוחר גם להתמחות ולהכיר את המטבח האיטלקי על בוריו, ולהכין את המאכלים כולם מאפס, דרך חומרי הגלם ולא לקנות אותם חצי מוכנים. רק כך יוכל להתהדר בנוצות אמתיות ולא בתחפושת טווסים.
לכן, כאשר קייטרינג חלבי במרכז בוחר להיכנס לרזי המטבח האיטלקי, מחכה לו מלאכה מורכבת של הכרות והכנה של הרבה מוצרים חוץ מאשר המאכלים עצמם.
אחד המאכלים המזוהים ביתר עם המטבח האיטלקי הוא כמובן הפסטה. אבל גם פסטה קיימת במגוון עצום של סוגים, ועם מגוון רב עוד יותר של רטבים. לכן, גם קייטרינג חלבי ייצר את הפסטות שלו בעצמו, ויכין את הרטבים שלו באופן עצמאי. מובאת כאן רשימה של מספר סוגי פסטה הנפוצים באיטליה ואשר בדרך כלל יוכנו גם על ידי קייטרינג חלבי באופן עצמאי, וכן הרטבים האופייניים המלווים את הפסטות.
· פוסילי
פסטה ספירלית הדומה לביסלי גריל, לרוב בצבעי לבן, ירוק (תרד) וכתום (עגבניות)
· פרפאלה
פסטה דמוית פרפרים, במקורה כנראה מצפון איטליה, ממחוזות לומברדיה ואמיליה-רומאניה
· קונקיליה
פסטה בצורת קונכייה, פירוש שמה באיטלקית הוא צדפה
· רוטלה
פסטה בצורת גלגל, קוטרה הוא כקוטר של מטבע אמריקני בן רבע דולר
· דזיטי
פסטה חלולה. היא הומצאה במקור באורך של כחצי מטר, אולם כיום נהוג לאכול זיטי באורכים קטנים בהרבה
· ריגטוני
פסטה בצורה דומה לזו של הדזיטי, אך מעט גדולה יותר
· קנלוני
גלילי פסטה חלולה המיועדים למילוי
· ספגטי
אטריות מקמח לבן או מלא, הנושאים את השם "חוטים קטנים"
· ניוקי
פסטה המוכנת מקמח לבן בתוספת מחית תפוחי אדמה, מחית בטטות, קמח דורום ולעתים גבינה
· פטוצ'יני
אטריות ארוכות ושטוחות
· טורטליני
כיסוני פסטה ממולאים
· לזניה
מאפה המכיל דפי פסטה מרובעים בעובי בינוני
· רביולי
מיני-לזניות צמודים ממולאים
אבל כל אלה הם רק חצי הדרך אל עבר השמחה. קייטרינג חלבי טוב יכין לכל אלה מילויים נפלאים מגבינות איכותיות ומירקות טריים, ורטבים מופלאים לשבח את טעמן של הפסטות הטריות. קייטרינג חלבי תמיד יגיש את הפסטה בליווי רוטב. הרטבים הפופולריים ביותר עשויים מירקות, וממוצרי חלב.