קייטרינג חלבי
קייטרינג חלבי הוא קייטרינג עשיר ויש לו אין ספור אפשרויות להכנת מאכלים מסוגים שונים. קיימים ספקים של קייטרינג חלבי המעדיפים להתמחות במטבח מסוים ולא להתפשר על פני כל האפשרויות, ולהציע מגוון של מאכלים ייחודיים לאזור מסוים, לעם מסוים או לסגנון מסוים. אחד המטבחים שעושה הרבה שימוש במוצרי חלב ולכן אהוד מאד על קייטרינג חלבי למיניו, הוא המטבח האיטלקי.
המטבח האיטלקי הוא הכלאה של שפע מטבחים מקומיים של מחוזות איטליה ויש בו השפעות של עמים אחרים שהתגוררו באיטליה. זהו מטבח מהמפורסמים והמשובחים בעולם. מאות שנים של הפרדה בין מרכיביו השונים ועד איחוד איטליה, עברו עד התהוותו של מטבח אחד שניתן לכנותו "איטלקי".
המטבח האיטלקי הוא מטבח עונתי. כלומר, האיטלקים משתמשים במרכיבי מזונם לפי עונות השנה. לכן קייטרינג חלבי שיאמץ את המטבח הזה כדרך, יאמץ גם את אורחותיו ומאפייניו, ויעשה שימוש במוצרי העונה – ירקות ופירות בעיקר, להכנת המאכלים.
אירועים של קייטרינג חלבי ברעננה המבוססים על המטבח האיטלקי יפתחו גם הם בהגשת מתאבנים מסוגים שונים. אלו יהיו מנות פתיחה קלות, המכונות באיטלקית "אנטיפסטי" (לפני הארוחה) או "מזטי". והם יכולים להיות עשויים ממגוון רחב מאוד של מוצרי מזון. ממאפים פשוטים כגון פוקאצ'ה או ברוסקטה, ירקות קלויים או ארטישוק צעיר המבושל בלימון, שמן זית ותבלינים.
בכל מקרה, המנה הראשונה היא על פי רוב מנת פחמימות. לכן גם קייטרינג חלבי המתבסס על המטבח האיטלקי יפתח את האירוח באותו אופן. בדרך כלל תהיה זו הגשה של מיני פסטה, פיצה או ריזוטו. גם מרק מינסטרונה בתוספת לחם טרי או לחם שום יכולים להיות מנה ראשונה טיפוסית, כמו גם סוגי פסטה שונים ממולאים במילויי גבינות שונות כמו מסקרפונה, ריקוטה או פרמזן, או ירקות ירוקים כגון תרד, וכן לזניה עם גבינה ועגבניות או חצילים.
תוספות של ירקות יהיו על פי עונות השנה. סלטי ירקות טריים וירקות מבושלים כתוספות וכמנות בפני עצמן יוגשו על ידי קייטרינג חלבי על פי מיטב המסורת של המטבח האיטלקי.
ומה שיש למטבח האיטלקי ולא יתפספס לעולם על ידי קייטרינג חלבי הוא כמובן אוצר הקינוחים שהוא עולם שלם של אושר עילאי ושמחה לאוהבי המתוק: טירמיסו, פנה קוטה, ג'לטו בטעמים אין ספור. טעם טוב ללכת אתו הביתה.