קייטרינג חלבי
כדי לפתוח חברת קייטרינג חלבי יש מספר צעדים ראשונים שצריך לעשות וכדאי לדעת עליהם מראש.
ראשית יש לקחת בחשבון כי ישנן תקופות בהן מחזור העסקים גדול מאוד, ולעומת זאת ישנן תקופות שהעסק כמעט ולא עובד, לדוגמה בימי ספירת העומר, פסח ובחורף. כמו כן, קיימים סוגים שונים של קייטרינג והתחרות גדולה. לכן, דבר ראשון שיש לעשות הוא להכין תכנית עסקית קטנה שתמחיש את הצרכים הדרושים בכדי לפתוח ולנהל קייטרינג מוצלח.
כדאי להחליט איזה שירותים קייטרינג לחתונה מציע. האם הכנת האוכל בלבד, או האם להפעיל שירות קייטרינג עסקי מלא. האם להפעיל שירות קייטרינג חלבי המותאם לארגונים מוסדיים, או שירות קייטרינג חלבי המותאם אישית, או לאירועים מזדמנים?
דבר נוסף שיש לבדוק הוא מהם האישורים הנדרשים מהעירייה וממשרד הבריאות כדי לפתוח עסק של קייטרינג חלבי ומהם המגבלות על עסק כזה. מה הגודל המינימאלי של המטבח הנחוץ לעסק.
עוד שלב אחד הוא תמחור המנות. יש לכלול כל דבר, דמי היתר, ציוד נלווה, הוצאות שיווק, מדים, עלויות החומרים וכדומה, ולבנות תקציב לשנה אחת קדימה לפחות. על פי נתונים אלה יש להחליט אם כדי לממן את התחלת העסק יש להכניס משקיע או לקחת הלוואה מהבנק.
עוד נדבך הוא ביטוח של קייטרינג חלבי אותו אתם מקימים. ביטוח חבות ואחריות מקצועית הדרושים כדי להגן על עסקי הקייטרינג שלכם. מכיוון ומדובר במזון, קייטרינג חלבי חייב להיות מבוטח בביטוחים המתאימים.
אחרי שכל העסק מכוסה ומגובה, הגיע הזמן לעסוק בטיפול בפועל של תפעולו של קייטרינג חלבי. איך לנהל את העסק? איך לחלק את האחריות בין העובדים השונים? לבנות מדיניות ביטולים, מדיניות התשלומים, לבנות תפריט, מקום לטעימות, חוזים עם ספקים ודרך לשנע את המזון.
לפחות בשלב ההתחלה, אין צורך לרכוש את כל הציוד. ניתן לשכור חלק מהציוד מחברות המתמחות בהשכרת ציוד, או לחילופין, במידה וכן רכשתם ציוד, לעסוק גם בהשכרת ציוד קייטרינג לאירועים, לחברות קייטרינג חלבי אחרות וכל לשמור על הציוד כציוד ייעודי למטות מזון חלבי.