חפש מאמרים:
שלום אורח
25.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

אז למה לי שמירה של אחות פרטית??

מאת: ישראלבריאות גיל הזהב12/05/201311648 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אז למה לי שמירה של אחות פרטית??

רקע

תוחלת החיים גדלה. ציבור הקשישים גדל בהתאם ועם זאת הטיפול במחלות כרוניות תופס מקום נרחב ברפואה. רפואת הקשישים מאופיינת בריבוי מחלות ,בשינוי אופי וסימני מחלות, בעלייה בשכיחות המחלות ובהמשכן. ישנה ירידה קוגניטיבית ופגיעה בחושים. התוצאות בקרב קשישים אלו באות לידי ביטוי בירידה תפקודית ובאובדן העצמאות בחיי היום יום. אלה מביאים לצורך הולך וגדל באשפוז בטיפול במוסדות או בעזרה מתמדת בחיי היום יום.

מדינת ישראל היא המדינה המובילה בתחום הטיפול הסיעודי הממושך בקשישים. שיעור המטופלים בקהילה ובמשק הבית גבוה במיוחד 86.5% מסך המטופלים הסיעודים לעומת 50.7% בממוצע במדינות ה OECD (ארגון מדינות מפותחות שרובן מאירופה).

עוד מארגון זה שיעור המיטות לאשפוז כללי נמוך יחסית למדינות אחרות בארגון הOECD וזאת הסיבה לאישפוזים בפרוזדורים ובמעברים של המחלקות. ישנו ניצול גבוהה מאוד של המיטות.
מימון לטיפול בקשיש אינו מימון מלא ,חלקו מביטוח לאומי או משרד הרווחה או קופ"ח. מעטי מעט מביטוחים פרטיים וכאלה מפיצויי גרמניה אבל ככל רוב רובם נדרשים להוציא מכיסם הפרטי סכומים גבוהים למימון שירותים סיעודיים אלו.

מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מסקר חברתי שבוצע ב2010  נמצא שלמעלה משליש מהאוכלוסייה (37%) סבורים שהנושא העיקרי שבו המדינה צריכה להשקיע כדי לטפל בבעיות הבריאות בישראל הוא הוספת רופאים ואחיות, כרבע (27%) מציינים את הטיפול הסיעודי בקשישים.

מצב בבית חולים

ומה קורה בבתי החולים ?? חוסר מקום לחולים , חוסר צוות מקצועי ובעיקר סיעודי, עומס, צפיפות ושחיקה של העובדים שנאלצים לעבוד בתנאים מחפירים. מי שנאלץ לספוג את המצב הזה מלבד הצוות הסעודי והרפואי הם המטופלים ,אותם חולים ששוכבים בפרוזדורים ובמעברים.

אחות במחלקה פנימית מטפלת בכ12-14 חולים בזמן שהיא אמורה לטפל בכ 6-7 חולים. אם מדובר בחולים מונשמים היחס הוא אחות לשני חולים מונשמים ,שבפועל בפנימיות קורה שאחות מטפלת אפילו ב4 מונשמים ואף יותר. כל זה בא על חשבון זמן המטופל ז"א פחות יחס, פחות שרותיות, חוסר יכולת לזהות בעיות בזמן ולפתורן, פגיעה בטיפול בחולה ועוד.

בארגון הOECD בממוצע יש 9.2 אחיות לאלף נפש, ישראל נמצאת בתחתית הטבלה עם 4.9 אחיות לאלף נפש.

קופ"ח משלמת לבית חולים על יום אישפוז ממוצע של כ 1000 עד 1200 ₪ ,תלוי במורכבות החולה. בבית מלון אותו מטופל היה זוכה לחדר טוב עם פנסיון מלא וכל המותרות מסביב . ומה קורה בבית חולים ממשלתי/ציבורי?? לעיתים נוצר מצב שהמטופלים שוכבים בפרוזדורים או מעברים עם חוסר פרטיות, אי נעימות ועוד לא דיברנו על הטיפול לעיני כל.

שמירה/השגחהשל אחות פרטית

נוצר מצב שבו למשפחות שיש אמצעים כלכלים יכולים לאפשר לעצמם או לבני משפחתם שמירה פרטית של אחות או השגחה פרטית של אחות או מטפלת. אם זה לאחר ניתוח ישנו אף החזר חלקי מקופ"ח מהביטוחים המשלימים או מביטוח פרטי .
אתם לא מודעים עד כמה יכולה לעזור אחות פרטית שמשגיחה על בני משפחתכם באותה עת. עד כמה לעיתים כוס תה או רצון להתפנות נהיה כל כך חשוב ויש מישהו בסביבה שיכול לסייע. אותה אחות יכולה לסייע ולהעיר את תשומת לב של האחיות שעובדות וללחוץ עליהן שיתנו תרופה נגד כאבים כי למטופל נורא כואב.
כל זה נעשה, שאנחנו בני המשפחה לא בסביבה לתת מענה לקרוב שלנו כי אנחנו עסוקים בעבודה או עם בני משפחה או פשוט כבר קורסים ולא מסוגלים עוד.
יש חברות אשר נותנות שרות של אחיות שמפקחות ומשגיחות על המטופל. שרות של אחות פרטית לאחר ניתוח או אף השגחה במחלקה או בבית המטופל.
צוות מקצועי ומיומן נותן מענה ושירות למטופלים ולבני המשפחה.

חברת מדיקל סרוויס נותנת מענה לבעיות אלו. תיכנס ותנסה.


 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ישראל

מאת: ישראלמחלות לב27/10/139235 צפיות
מאמר העוסק בתרופות מדללות דם ביחוד קומדין COUMADIN.המאמר מסקר את התרופה ,שימוש,והצורך בניטור ומעקב של רמת התרופה בדם.

מאת: ישראלבריאות ורפואה כללי19/08/1311975 צפיות
ביצוע זריקה ע"י מטופל עצמו או בני משפחתו... קיצור דרך של הממסד הרפואי. האם אתם מוכנים נפשית ופיזית לזה ? פיתרון שמציעות קופות החולים ומער' הבריאות הם לא פחות ולא יותר - ביצוע פעולות סיעוד ע"י מטופל עצמו או בני משפחתו. זריקה לא נכונה יכולה להסב נזק לרקמות עד כדי נזק בלתי הפיך לעצבים באיזור ההזרקה.

מאת: ישראלמחלות לב08/07/132274 צפיות
ניתוח לב פתוח אחד הארועים הכי לא צפויים שנוחתים עלייך ביום בהיר אחד, לרוב מדובר בניתוח מעקפיים אך בניתוח מסתמים מרבית הניתוחים הם יזומים ומתוכננים מראש.זה מתחיל בעבודה, בזמן נהיגה או באירוע עם כאבים בחזה ,לחץ ותחושה רעה, ישנם כאלה אשר מסתובבים מס' ימים עם התחושה הזאת ומרגישים עייפות וחולשה בהליכה או עלייה במדרגות עד שמגיעים לרופא או למיון כי הכריחו אותם או המליצו להם. ישנם כאלה שמגיעים במסגרת בדיקות לחדר כושר ומשם הם מגיעים לצינטור ואף לחדר ניתוח בעל כורחם. יש לציין שהאחרון הוא מקרה הכי טוב מבין השאר משום שזה יזום והלב אינו נפגע ותהליך ההחלמה מהיר יותר.

מאמרים נוספים בנושא בריאות גיל הזהב

מאת: שלום כהןבריאות גיל הזהב29/09/191903 צפיות
בחירת מסגרת דיור מוגן מתבטאת הן בצורך של החוסה והן ביכולות המימון של האפוטרופוס. ישנן מסגרות דיור מוגן המיועדות לחוסים קשים הסובלים מלקויות נפשיות כבדות, לצד מסגרות שנועדו רק לחוסים קלים ביותר.

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב18/04/198888 צפיות
אחרי שטיפלו בנו במשך כל החיים מגיע הרגע שבו ההורים שלנו זקוקים לעזרה שלנו. כשהם מתבגרים נדמה שפעולות רבות קשות עבורם יותר. ההליכה למכולת לרכישת מוצרי מזון עשויה להיות מאתגרת יותר, וגם מטלות בסיסיות בבית אינן פשוטות עבורם. במקרים רבים קשישים לאחר מחלה חלשים אף יותר, והאחריות מוטלת לא פעם על ילדיהם הבוגרים. עם זאת, ולמרות האהבה האדירה והרצון הרב לסייע, לילדים יש היום משפחות משלהם – וילדים משלהם. הם מתמרנים בין עבודה לסידורים, בין משפחה למחויבויות אחרות, ובתוך השגרה העמוסה הם רוצים להעניק את המיטב

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב28/03/191731 צפיות
ככל שהשנים חולפות, ההורים שלנו (וגם סבא וסבתא) מתקשים לבצע מטלות רבות בכוחות עצמם. בין אם הם זקוקים לאדם שיסייע להם בהכנת ארוחה קלה ובין אם בעזרה בניקיון הבית, הקושי בהחלט קיים – והוא גם בהחלט מובן. הבעיה האמיתית מתחילה כשאנחנו מאוד רוצים להיות שם בשבילם, אבל המציאות הופכת למאתגרת. העבודה לוחצת, המשימות נערמות ואין לנו את הזמן להספיק הכול וגם להיות שם בשביל ההורים שלנו. שירות של מטפלת לקשישים פרטי הוא בדיוק השירות שמאפשר לכל הצדדים לנצח: ההורים מקבלים את הסיוע שהם זקוקים לו, ולכם יש את הזמן לטפל

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב26/03/191687 צפיות
מדוע מזרון לפצעי לחץ כב חשוב ומדוע אתם לא יכולים לדחות למחר את התחלת השימוש בו.

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב17/01/191925 צפיות
בקצרה על כסא גלגלים חשמלי ועל כל היתרונות שבו.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181264 צפיות
מבוגרים סיעודיים זקוקים לטיפול רב יחד עם השגחה ברוב שעות היממה. טיפול ביתי באדם סיעודי כרוך בלא מעט אתגרים, הכנות, שעות עבודה וקשיים. לא כל אחד יוכל לטפל באדם סיעודי ולא בכל בית הדבר מתאפשר. פנייה לטיפול ביתי עולה על הפרק כאשר האדם הסיעודי אינו מוכן להכניס לביתו מטפל סיעודי, אינו מסכים לקבלת טיפול במוסד סיעודי וכאשר ישנה נכונות ויכולת לבני המשפחה לספק את הטיפול הדרוש.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181427 צפיות
טיפול סיעודי ביתי ניתן בהיקף מלא של 24 שעות ביממה או בהיקף חלקי של כמה שעות בכל יום. היקף הסיוע לו זקוק האדם המבוגר נקבע בהתאם למצבו הנפשי והמנטלי. ישנם מקרים בהם מספיקה עזרה של כ-3 שעות בכל יום מול מקרים בהם נדרשים סיוע מלא והשגחה 24 שעות ביממה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica