ימי השרב הלוהטים של השבועות האחרונים נתנו לנו טעימה קטנה ממה שמצפה לנו בחודשים הבאים. השרב הגדול הוא גם הסנונית הראשונה לבואו של חשבון החשמל הגדול (והבלתי נמנע, בעקבות השימוש המרובה במזגנים, בבית ובמשרד). איך בכל זאת אפשר לחסוך בחשמל באמצעות גופי תאורה חסכוניים, גם בימי הקיץ החמים? ניסינו לענות על שאלה זו באמצעות התמודדות עם 5 מיתוסים נפוצים.
כיבוי האור כאשר אינו בשימוש חוסך בחשמל
זה אולי נכון, אך רק בחלק מהמקרים: כאשר מדובר בנורת פלורסנט, הדלקה וכיבוי שווים מבחינת צריכת האנרגיה למספר שעות הפעלה. לכן, כאשר רוצים לכבות נורות פלורסנט כדאי לוודא שלא יהיה צורך בהדלקתן בשעות הקרובות. אפשרות נוספת היא פשוט לעבור לנורות לד שהדלקה וכיבוי שלהן אינו כרוך בצריכת חשמל גבוהה.
כיבוי והדלקה של גופי תאורה מקצרים את חייהן
נכון בעיקר כאשר מדובר בגופי תאורה מהדור הישן, קרי נורות ליבון או נורות פלורסנט. אורך חייהן של נורות LED, לעומת זאת, אינו מושפע כלל מכיבוי והדלקה שלהן. בנוסף, אורך החיים של נורות לד הוא הגבוה ביותר – עד 50,000 שעות עבודה, פי 5 מנורות הפלורסנט ופי 50 מנורות הליבון.
גופי תאורה הם שבירים ושבריריים
כולנו זוכרים את נורות הליבון של פעם, עם חוט הלהט במרכזן שכל טלטול הכי קטן היה יכול להביא לקריעתו. גם הזזתן של נורות פלורסנט המלאות בגז או בכספית אינה כדאית. שימוש בנורות לד בתור גופי תאורה לבית ולמשרד נמצאה כפתרון העמיד ביותר לזעזועים ואפילו למים – זאת בין היתר הודות להיעדר חלקים נעים ההופכים אותן לנורות עמידות במיוחד למפגעים השונים.
נורה שרופה – עבר זמנה?
בעידן נורות הליבון הנורה הייתה "נשרפת" ללא התראה: פתאום, בבת אחת, היא הייתה מפסיקה לפעול. בעידן גופי תאורה מבוססי LED ופלורסנט אין הפתעות: עצמת התאורה הולכת ופוחתת – על מנת לאפשר לבעל הבית לקנות מבעוד מועד עוד גופי תאורה לבית.
הכי זול – הכי טוב
נניח שהייתם לבחור בין קניית סמארטפון שעולה 1,000 ₪ אך מחזיק מעמד שנה, לעומת סמארטפון שעולה 2,000 ₪ אך מחזיק 5 שנים – מה הייתם עושים? סביר להניח שהולכים על האפשרות השנייה, שתאפשר לכם ליהנות מהחזר השקעה הרבה יותר גבוה. כך גם כאשר מדובר בנורות LED לעומת החלופות הפלורסנטיות: גופי תאורה לד נחשבים אמנם ליקרים יותר, אך מחזיקים מעמד עד פי 5 יותר וצורכים כמחצית מכמות החשמל. ובמילים אחרות, מה שקונים בזול יכול להעלות בסופו של דבר ביוקר...