החברה המערבית, אשר אנו חלק ממנה, מתמודדת יום יום עם מתחים רבים בנושאי הזוגיות. אתגרים כלכליים, מטלות ביתיות מתישות, בעיות בריאות, לוחות זמנים לחוצים, קשיים ביחסי המין, ערכים שונים, חינוך הילדים, חיי חברה ועוד נושאים רבים אשר מעלים בעיות בפני זוגות רבים.
ביננו, רוב הזוגות כיום מרגישים שמשהו חסר במערכת היחסים שלהם. ביקורות תמיד יהיו, ולעתים גם וויכוחים מרירים. אם החלטתם שהפעם אתם נוטלים את הגורל בידיים ומתחילים בתהליך של תיקון וריפוי של הקשר, ואפילו בוחנים עזרה מקצועית – המאמר הבא הוא בשבילכם.
זוגיות בריאה
זוגיות טובה ובריאה נוצרת בין בני זוג אשר עברו תהליך של התבגרות. אין הדבר קשור ישירות לגיל הנפשות הפועלות בקשר. בישראל ישנה נטייה להתחתן בסביבות גילאי ה20 המוקדמים, אך במקביל להבשיל רק לאחר הנישואין (ולעתים גם לאחר הגעת הילדים לעולם).
אדם צריך לדעת מה הוא מצפה מהקשר שלו, ולא מה הסביבה או ההורים מצפים מהקשר שלו להיות. מרגע שאנו פועלים מתוך מודעות עצמית, ולא מתוך מרדף לספק גורם חיצוני אשר לא יודע בעצם דבר וחצי דבר על הקשר שלנו, אהבתנו זוכה ליציבות וזכות קיום.
עלינו לשאול את עצמנו מספר שאלות חשובות על מנת להתחיל להבין מה היא נקודת המוצא שלנו. מה היא זוגיות? מה אנו יכולים לתרום לזוגיות? מה הן הציפיות שלנו מזוגיות? מה היא מטרת הזוגיות שלנו? מה אנו מוכנים להקריב עבור הזוגיות שלנו?
על רגל בריאה אחת אי אפשר לעמוד לעד
בני זוג רבים המגיעים למשבר זוגיות אינם מגיעים להסכמה הדדית על התחלת ייעוץ זוגי. צלע אחת מהזוג המטפלת בעצמה בלבד, מבלי שהצלע השניה תגיע לטיפול, מובילה למבוי סתום בקשר.
מומלץ להתחיל תהליך של טיפול בבעיות בזוגיות כאשר שני בני הזוג בשלים להגיע לשיחה עם המטפל. במצב בו רק אחד מבני הזוג מוכן לגשת לטיפול, היועץ יוכל להציע דרכים למשוך את בן הזוג השני לטיפול, ואז להתחיל בתהליך עדין וחשוב של ייעוץ זוגי. חשוב לציין שישנם יועצים זוגיים שמעודדים שיטות טיפול גם לאחד מבני הזוג לצורך שיפור הזוגיות המשותפת של שניהם.