פסנתרים חשמליים הינם חלופה מושלמת לפסנתר המסורתי, הן מבחינת הצלילים והן מבחינת התחושה והחוויה אשר הנגן זוכה לה.
לעומת סינטיסייזרים רבים, פסנתר חשמלי משמר את עיקרון העוצמה הזה באמצעות חיישנים מתקדמים היוצרים את אותו טווח עוצמת הצליל, ביחס לעוצמת ההקלדה, במערכות של פסנתר חשמלי
- בניגוד לסיתיסייזר, פסנתר חשמלי אינו כלי אלקטרוני, אלא אלקטרו-מכאני.
- הפסתרים החשמליים הראשונים ייוצרו בשנות ה20' של המאה הקודמת. עם התקדמות תרבות המוזיקה, נוצרה דרישה לכלי נגינה קלים לשינוע, בעלי תחזוקה קלה ויכולת חיבור למערכות הגברה.
- בשנות ה50' של המאה שעברה, אומנים כמו דיוק אלינגטון וריי צ'ארלס הקליטו להיטים על פסנתר חשמלי. בשנות ה70 עברה רוב תעשיית המוזיקה בארה"ב לשימוש בסינטיסייזרים בשל פופולריות הצליל.
- בניגוד לפסנתר המסורתי, פסנתר חשמלי אינו מצריך טיפול בכלל. פסנתר אקוסטי מכיל כידוע מיתרים המאבדים את כיוונם לעתים קרובות, והדבר גורר ביקור יקר של איש מקצוע. אחד היתרונות המובהקים בהחזקת פסנתר חשמלי הינה החופש מהתלות באנשי מקצוע אשר קשה מאוד למצוא כיום.
- פסנתרים חשמליים יכולים להופיע בצורת כלי נגינה נייד, ורהיט ביתי.
עוצמת הקלדה
פסנתר מסורתי הינו כלי אקוסטי הדורש הן פעילות ויזואלית והן מאמץ פיזי (אם כי לא גדול מדי). קלידנים אשר מנגנים על סינטיסייזר, חשים בהבדל הפיזי מייד עם התו הראשון שהם מקלידים. ככל שהם יקלידו חלש יותר, כך הצליל אשר יופק יהיה חלש, וככול שיקלידו חזק יותר כך יגבר צלילו של הפסנתר.
הכוכב שלנו לעומת זאת, הוא בעל חיישן עוצמת הקלדה הינו הכרחי לתלמידים והן למקצוענים. בעת רכישת פסנתר חשמלי כל שעליכם לעשות, על מנת לדעת אם יש חיישן עוצמת הקלדה בכלי הנגינה, זה רק להקליד בעדינות על המקשים, ולאחר מכן להקליד בעוצמה. אם יש הבדלים בעוצמת הצליל, תוכלו להיות רגועים שמדובר בפסנתר חשמלי המגיב לעוצמת ההקלדה.
הפסנתר החשמלי בעתיד
עם השתלטות המחשב על חיינו, יצרני כלי הנגינה לא מעלימים עין מהקשר הגדול בין כלי הנגינה לתוכנות המוזיקה השונות. יצרנים שונים של פסנתרים חשמליים מייצרים כיום פסנתר חשמלי עם חיבור USB לשם הקלטה ועריכה.