מאז החלו שידורי הטלווזיה הדיגיטלית בישראל להיות משודרים, אט אט הצטרפו אליהם מאות אלפי בתי אב בישראל, מהלך חינמי זה שתחילתו החל בצורה מגומגמת ומקרטעת מסיבות של בעיות קליטה וחשש מפניי ביטול הרפורמה החל לסחוף בהמשכו את ההמונים שבוחרים לרכוש את הממיר הדיגיטלי של עידן פלוס ולחסוך מאות שקלים בחודש.
במהלך השנה הקודמת אישרה הממשלה בקריאה שנייה ושלישית את חוק הערוצים החינמיים ועיגנה את הרפורמה החינמית בחוק, עיגון חוק הערוצים בחקיקה פורמלית יצר אצלנו בישראל את המצב הנורמלי בו חברות הכבלים והלוויין "מאוימות" ע"י אלטרנטיבה חינמית ממש כמו הרבה מדינות באירופה בהם רפורמת הערוצים החינמיים קיימת שנים ומתקיימים לצד אלטרנטיבות בתשלום, לאור סיטואציה זו החברות בתשלום מאבדות את אחיזתן בציבור ומנוווטות לתוך דינמיקה של תחרותיות בריאה כאשר הראייה להציע לציבור הצופים חבילות גדולות ומלאות יותר בסכומים שיוכלו להשאירם כלקוחות משלמים.
היום כאשר אנו ניצווים כשנתיים לאחר תחילת המהלך, ניתן לסכם ולומר שמהלך זה היה נכון, כמובן הודות לשר התקשורת הקודם משה כחלון ויו"ר וועדת הכלכלה כרמל שאמה הכהן שנילחמו עבור התוצאה המיוחלת, הרפורמה (נכון לימים אלו) מציעה לצפות בחינם בשישה ערוצי הטלוויזיה הבאים : ערוץ 2, ערוץ 10, ערוץ 1, ערוץ החינוכית 23 וערוץ הכנסת, רפורמת עידן פלוס שאינה מוגבלת רק לערוצי הטלוויזיה מאפשר גם האזנה לכ-15 תחנות רדיו ישראליות מקומיות ואיזוריות.
יעדיי הרפורמה אינם מסתכמים בערוצים אלו ושר התקשורת החדש גלעד ארדן שנכנס לנעליו הגדולות של השר הקודם כחלון, נדרש להמשיך ולמנף את מהלך עידן פלוס לכדי ערוצים נוספים שיותאמו לכלל הצופים. כבר בתחילת הרפורמה דובר על הוספתם של ערוצי טלוויזיה נוספים ואף נקפו השרים ויוזמי חוק הערוצים במספר של 18 ערוצי טלוויזיה חינמיים.
כיום כל המעוניין לצפות בשידורים החינמיים יכול לרכוש באופן חד פעמי ממיר דיגיטלי במאות שקלים בודדים ולהתחבר לשידורי עידן פלוס, השידורים עצמם נקלטים דרך אנטנה זעירה וקטנה המצורפת לממיר, הקליטה היא חלקה איכותית ודיגיטלית ומשתווה באיכות הצפייה ממש כמו לאותם אלו המחוברים דרך חברת "הוט" או "יאס".
החיסכון בהתנתקות מחברות הלוויין והכבלים מסתכמות במאות שקלים בחודש ובחישובים שנתיים הסכומים הם עצומים, מה גם שהיום דרך הממיר הדיגיטלי בעל חיבור USB ניתן לחבר התקן חיצוני ולצפות בסרטים תמונות וכמעט בכל מה שנמצא במחשב הביתי, במצב הכלכלי הקשה בו אנו שרויים אזרחים רבים מעדיף לחסוך את מאות השקלים הללו לטובת צרכים חיוניים אחרים, סטודנטים רבים לדוגמא מצביעים על הסכום השנתי הנחסך להם מאי תשלום לחברות הכבלים והלוויין לחיסכון של חודש אחד בשנה בדמי השכרת דירה.
מהלך חינמי זה שמידי יום עוברים לשורותיו יותר ויותר אזרחים מהווה ויהווה בעתיד גורם משמעותי בהרגלי הצפייה. במידה והממשלה תעמוד בהתחיביותיה בכל הנוגע לשיפור הקליטה באיזורים בעיתיים ובמקביל תוסיף את הערוצים הנוספים אליהם מצפים ומשותקקים אזרחים רבים, עידן פלוס אכן תהווה אלטרנטיבה ראויה ואמיתית ותמשיך את המהפך שהחל בתחום הסלולרי בישראל.