הרפורמה הדיגיטלית הנקראת עידן פלוס+ - ערוצים ישראלים דיגיטלים נגישים, החלה את פעילותה בחודש פברואר אשתקד, מיד עם תחילתה של הרפורמה וביטול השידורים האנלוגיים הישנים לטובת השידורים הדיגיטליים, עשרות אלפי מינויים רכשו את הממיר הדיגיטלי של עידן פלוס והחלו לצפות בערוצי הטלוויזיה החינמיים מבלי להתחייב ולהיקשר לחברות שגובות תשלומם על-בסיס חודשי. פרוייקט זה אינו ייחודי למדינת ישראל ולמעשה כבר לפניי שנים עם פיתוח והשבחת טכנולוגיית ה DTT (שידורי טלוויזיה קרקעיים) מדינות מערביות רבות אימצו את הפרוייקט לטובת אזרחי מדינותיהם ואיפשרו עד עצם היום הזה לאזרחיהם להנות מאלטרנטיבה חינמית ולגישה לעשרות ערוצי טלוויזיה. מגמה זו שידרגה הלכה למעשה את התחרותיות במשק ודחפה את החברות שסיפקו ערוצים בתשלום לתחרות ולהוזלת ערוצים נוספים.
בישראל כמו בישראל רפורמת הערוצים נכנסה באיחור ולאחר שכבר רוב אזרחי המדינה מאסו בטכנולוגיה האנלוגית שאילצה את המעוניינים בטלוויזיה חינמית לקלוט את הערוצים באיכות ירודה ובאמצעות אנטנות מאסיביות שאיכות קליטת השידורים הייתה לא יציבה ורעועה להחריד. לאחר חבלי לידה קשים של בעיות קליטה, שעדיין לא נפתרו במלואם וכן בעיות של שילוב ערוצים נוספים באמצעות פתיחת מכרזים שבקרע רובצת העננה של המשבר עם ערוץ 10 וכן עיכובים בהשלמת החקיקה של ערוצי עידן פלוס, כל אלו גרמו לציבור הצופים להתרחק ולהימנע מרכישת ממיר דיגיטלי ומהמעבר לשידורים הדיגיטליים.
מתחילת שנת 2012 רפורמת הערוצים קיבלה מספר חיזוקים חשובים וחיוביים שבראשם היה אישור של החוק בקריאה שנייה ושלישית בכנסת ושחרור תקציב של כ 75 מיליון שקל לטובת השידורים הדיגיטליים, כמו כן ממש בשבוע האחרון נוסף ערוץ החינוכית 23 למערך הדיגיטלי והיום הוא נקלט בממיר הדיגיטלי. בעיות קליטה רבות מהן סבלו צופים רבים נפתרו באמצעות פריסה מיטבית ושדרוג המשדרים, פריסה זו עדיין בשלבי ביצוע ומתוכננת להסתיים בחודשים הקרובים, בהכרזה משותפת של השר כחלון,כרמל שאמה ויו"ר הרשות השנייה מנשה סמירה ערוצים נוספים ישולבו בטווח הקרוב ובכללם ערוץ 9, ערוץ המוזיקה,ערוץ שישדר באיכות "הייד דפינישן" ועוד.
המטרה הרצויה מבחינתם של ראשי הפרוייקט להגיע לעד 20 ערוצי טלוויזיה חינמיים ובכך ליצור חבילת ערוצים רחבה שתאפשר לצרכן לבחור בין חבילות בתשלום באמצעות חברות הלווין והכבלים או לבחור בחבילה החינמית. מן הסתאם החברות שמציעות כיום ערוצים בתשלום נדרכו וכבר היום הן מתחילות להציע חבילות צרות המיועדות לצופים המעוניינים לשלם מעט בניגוד למה שהיה נהוג עד לפניי מספר חודשים בא השיטה הנהוגה אילצה צופים רבים לרכוש ולממן ערוצים שנמצאים בחבילות הטלוויזיה מבלי לעשות בהם כל שימוש.
התשלום החד פעמי עבור ממיר דיגיטלי נע בין 200 ל 500 שקלים ומאפשר את קליטת הערוצים מיידית ללא שום אמצעים מיוחדים או חיבורים מסובכים, הממירים בנוסף לחיבור לטלוויזיה מחוברים לאנטנה קטנה שבאמצעותה השידורים נקלטים, באיזורים שהקליטה בהם בעייתית ניתן לרכוש אנטנה אקטיבית גדולה יותר (מסוג יאגי) שתפתור את הבעיה, צופים הגרים בבית דירות שעדיין מחוברים לאנטנה מרכזית שנמצאת על גג הבניין יכולים בחיבור פשוט להנות מהקליטה הדיגיטלית ללא צורך בחיבור אנטנה פאסיבית/אקטיבית. סוגי ממירי עידן פלוס הנמכרים כיום משלבים מספר אופציות ומאפשרים ביין הייתר להקליט תוכניות טלוויזיה, לצפות בסרטים דרך חיבור ה USB ואף לחבר את כרטיס המצלמה הביתית ישירות לממיר לצורך צפייה בתמונות.
ללא ספק רפורמה מבורכת זו עתידה לטרוף את הקלפים בשוק ערוצי הטלוויזיה ולקרב את אזרחי המדינה צעד גדול קדימה לקראת צפייה בערוצי טלוויזיה איכותיים וזולים ללא צהתייבות וללא ביזבוז של מאות שקלים בחודש.