אפליקציות סלולריות הן למעשה המהות של כל טלפון חכם שנמכר כיום, ובלעדיהם חוויות השימוש במכשיר הייתה שונה לחלוטין. במידה ואתם מתלבטים בין פיתוח אפליקציות לקידום עסק או מוצר מסוים, ובין אם אתם מעוניינים לפתח אפליקציה שתוכל לייצר לכם רווח או לשרת מטרה אחרת, יש עליכם לשקול פיתוח של אפליקציה שתשרת יותר ממכשיר אחד ושתוכל לעבוד על מספר פלטפורמות במקביל.
מדוע צריך לפתח אפליקציה שונה לכל מכשיר?
מכיוון שכל מכשיר סלולרי חכם פועל על מערכת הפעלה שונה, יש לפתח מספר אפליקציות שיתאימו עבור כל מערכת הפעלה שהיא. לדוגמה, מפתחי אפליקציות למכשיר האייפון יתאימו אותה למערכת ה- IOS שקיימת במכשיר, בעוד שבמכשירי האנדרואיד שפת הקוד היא פתוחה וניתנת לשינויים לכן פיתוח אפליקציות לבלקברי, גוגל פון, אנדרואיד וכו' יתבצע בצורה שונה כדי להתאים את האפליקציה למכשיר שעליו היא פועלת. שיקולים נוספים של מפתחי אפליקציות הם תנאי המכשיר כמו - גודל המכשיר, איכות המסך, תפעול הכפתורים ומיקומם וכו'. פיתוח אפליקציות מרובות מבוסס על אפליקציה ראשונית שנוצרה עבור מערכת הפעלה מסוימת (לדוגמה, עבור האייפון) והתאמה למערכות הפעלה נוספות.
האם אפליקציות עובדות רק על סמארפונים?
אפליקציה היא למעשה תוכנה שמסוגלת (לאחר התאמה מסוימת) לעבוד על כל מערכת הפעלה כולל מחשבי כף יד, מחשבים וטבלטים. אין ספק שפיתוח אפליקציות לטבלט הוא העתיד, עקב ביקוש עולה וגובר למכשירים מהסוג הזה. במידה ואתם תכננים לבנות אפליקציה יש עליכם לשקול פיתוח אפליקציה שתעבוד גם על סמארטפונים, וגם על טבלטים על מנת להגיע לנתח שוק יותר גדול.
האם כדאי להשקיע על פיתוח אפליקציות למספר מכשירים?
במידה והכוונה בפיתוח האפליקציה היא להגיע לפלח אוכלוסייה גבוה יותר, הרי שההשקעה היא כדאית ביותר. ככל שהחשיפה של האפליקציה תהיה גדולה יותר, כך עולים הסיכויים להצלחתה. במידה ויש יכולת לפתח יותר מאפליקציה אחת, יש לבדוק את התקציב שעומד לרשותנו. מכיוון שפיתוח של אפליקציה דורש תקציב מסוים, כדאי לוודא לפני כן שפיתוח מספר אפליקציות הוא הדבר הנכון עבורנו. מה שכן, פיתוח אפליקציה נוספת תעלה פחות מהאפליקציה הראשונה שפותחה מכיוון שחלק גדול מעבודת הפיתוח כבר בוצע - מעיצוב האפליקציה ועד לתוכן האפליקציה.