אפליקציות מתומחרות או לפי שעת עבודה או לפי מרכיבים - כך או כך, ככל שהאפליקציה מורכבת יותר כך היא תעלה לכם יותר. פיצ'רים כמו מולטימדיה, אינטראקציה בין משתמשים, מסכים מרובים וכו' יקפיצו את המחיר של האפליקציה. כמו כן, אפליקציות שעושות שימוש בהתקני המכשיר נחשבות למורכבות יותר ויעלו בהתאם. כדאי לשים לב לכך שגם לפלטפורמת הפיתוח יש משמעות מבחינת מחיר - פיתוח אפליקציות לאייפון יעלה יותר למשל מאשר פיתוח אפליקציות לאנדרואיד.
האם יש דרך להוזיל את העלות של פיתוח אפליקציה?
אם גיליתם שפיתוח האפליקציה שלכם עובר את התקציב שהגדרתם לעצמכם יש כמה דרכים לפתור את הבעיה. ראשית, התייעצו עם חברת הפיתוח שלכם, חברה יצירתית עם ניסיון יכולה בהחלט למצוא דרכים להוזיל את האפליקציה גם מבלי לפגוע משמעותית בפונקציות החיוניות שלה. מעבר לכך ניתן פשוט לצמצם את האפליקציה כך שתכלול בשלב ראשוני פחות אפשרויות (פחות מסכים למשל) ואם האפליקציה תצליח (ותרוויחו ממנה בין אם ישירות או בעקיפין) תוכלו תמיד להרחיב אותה.
דרך שלישית ואחרונה שניתן לנקוט בה בסוגים מסוימים של אפליקציות היא וויתור על אפליקציית NATIVE ופיתוח אפליקציית מובייל. אפליקציית מבייל היא אפליקציה שאינה דורשת הורדה למכשיר וניתנת לשימוש דרך הדפדפן. אפליקציות אלו דומות באופיין יותר לאתרי אינטרנט אך כיום בעזרת פיתוחים טכנולוגיים שונים הן אט אט מצמצמות את הפער ומתנהגות כמו אפליקציות לכל דבר ועניין. היתרון הגדול של פיתוח אפליקציות מובייל הוא המחיר הנמוך שלהן יחסית לאפליקציות רגילות.
האם הצעות זולות הן בהכרח פחות טובות?
כדאי לשים לב למחירי ההצעות שאתם מקבלים לפיתוח האפליקציה, לא רק כדי לחסוך ולא להוציא יותר מידי על פחות מידי אלא דווקא כדי לא להתפתות להצעה נמוכה באופן מחשיד. חשוב לזכור כי המחיר של פיתוח אפליקציות לא מסתכם בכמה מאות שקלים כך שאם קיבלתם הצעה דומה גשו אליה בבחינת 'כבדהו וחשדהו' - ייתכן שמדובר בחברה ללא ניסיון, מתכנת לא מוסמך וכדומה. עם זאת, במידה ומצאתם חברת פיתוח עם הצעה אטרקטיבית אין זה אומר שלא כדאי לשקול אותה כמובן.