חפש מאמרים:
שלום אורח
21.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

עומדים לפני קניית דירה מקבלן? שימו לב

קניית דירה חדשה מקבלן היא בהחלט אירוע מרגש וללא מעט אנשים, הוא גם בד"כ חד פעמי.

בשנתיים האחרונות חלו שינויים בחוק בכל הקשור לקניית דירה מקבלן בעיקר בחוק המכר דירות, אולם עדיין נותרו מס' נושאים חשובים, שהרבה אנשים נוטים לא לשים לב אליהם כאשר הם בתהליך קניית דירה יד ראשונה, חדשה מהניילונים.

אז למה כדאי לשים לב כשמתחילים לחפש דירה אצל קבלנים?

1. הדבר הראשון והחשוב הוא לברר אודות הקבלן והאם יש לו רשיון קבלן מתאים לבנייתבניינים ולא לעבודות עפר למשל. כדאי שהקבלן לו אתם הולכים לשלם יהיה בעל מס' רישיוןבתוקף אצל רשם הקבלנים. איך מבררים? פשוט שואלים ומקבלים תשובה. או שמברריםבמשרדו של רשם הקבלנים.

שימו לב שעניין סיווג המקצועיות אצל רשם הקבלנים הוא מאוד חשוב כדי לבדוק באיזההיקף רשאי הקבלן לבנות ובאילו ענפים יכול הוא לבנות. קבלן עבודות עפרמסווג אחרתואף מקבל מס' רישום אחר ואין לו רישיון לבנות בניין למשל.

כל קבלן רשום יציג בגאוה את רשיונו הנכון עבורכם.

רישום קבלן הוא בהתאם לחוק רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות התשכ"ט 1969ומשרדו של רשם הקבלנים הוא גוף ממשלתי מטעם משרד השיכון אשר אחראי לניהולרישום בהתאם לחוק.

בנוסף, כדאי ומומלץ לבדוק עבודות קודמות של הקבלן ולראות בניינים מאוכלסים שכברבנה, כדי לעמוד על טיב הבנייה, לדבר עם הדיירים שרכשו אצלו בעבר ולבדוק איתם אתמהות השירות שקיבלו ואם הם מרוצים מאיכות הבנייה ומהדירה אותה קיבלו.

2. נקודה נוספת שיש לשים לב אליה, בבואכם לחתום על הסכם עם קבלן בנייה, היא לשאולאת הקבלן של מי הקרקע. נקודה זו מאוד חשובה עבורכם, וככל הנראה התשובה שתתקבלייתכן ולא תהיה לכם ברורה ולשם כך תצטרכו ייעוץ משפטי ממומחה. יחד עם זאת,בכלליות, כדאי שתבינו שיש הבדל מהותיבין אם הקרקע בבעלות הקבלן או שמא הוא בעלהזכות להשתמש בה, כלומר יש לו זכות חכירה לטווח ארוך. בנוסף, יש לבדוק אם אין עלהקרקע שיעבודים, עיקולים וכד' וניתן לעשות זאת בבדיקה נסח הרישום בטאבו. שוב ישלציין כי כדאי שעו"ד מטעמכם יעשה זאת עבורכם כי קריאת נסח טאבו היא מיומנותהנדרשת מעו"ד אשר בקיא בדיני המקרקעין.

נקודה נוספת שכדאי להתייחס אליה, היא אם הקרקע המיועדת לבנייה בבעלות מנהלמקרקעי ישראל הרי שיש לבדוק האם עברה היוון. אם לא, אז ייתכן שתדרשו מאוחר יותרלשלם דמי היוון, דמי חכירה ודמי הסכמה היכולים להגיע לסכומים גבוהים.

3. נקודה נוספת ואחרונה, היא עניין החתימה על זכרון הדברים. שימו לב, זכרון דברים הואהסכם מחייב לכל דבר ופסיקת בית המשפט מאוד ברורה לגבי עניין זה. היה וחתמתם עלזכרון דברים מבלי להתייעץ עם עו"ד לפני ומבלי לערוך את כל הבדיקות המשפטיות ובכללזה את נוסח ההסכם הסופי עם הקבלן, הרי שקחו בחשבון שביטול זכרון דברים עלול לעלותלכם ביוקר.

לפני רכישת דירה מקבלן, יש עוד הרבה נקודות לשים לב אליהן ולהתייחס אליהן בכובד ראש, חלקן ניתן לעשות בעצמכם וחלקן דורשות ייעוץ משפטי שלא כדאי לוותר עליו. הקבלן לא מספק לכם את הייעוץ המשפטי אלא בד"כ רק את רישום הזכויות בסופו של תהליך הבנייה, לשם כך רצוי להצטייד בעו"ד מטעמכם.

***הבהרה: האמור לעיל אינו משמש ו/או בא להחליף ייעוץ משפטי ויש להוועץ אם עו"ד לפני כל נקיטת פעולה משפטית.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד אודליה שוהם, עוסקת בתחום המשפט האזרחי ומתמחה בדיני החוזים והמקרקעין,

למעלה מעשור מלווה לקוחות לפני רכישת/מכירה דירה, יוצרת הסכמי מכר, מלווה

בעלי עסקים ועוזרת ללקוחותיה לשמור על האינטרסים שלהם ועל השקט הנפשי שלהם,

בעלת ניסיון רב בתחום הליטיגציה ובהופעות בבתי המשפט.

ליצירת קשר:

עו"ד אודליה שוהם טל': 08-9473980

דוא"ל: oshoham.law@gmail.com

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד אודליה שוהם

מאת: עו"ד אודליה שוהםנדל"ן ומקרקעין23/05/131072 צפיות
בעסקת מקרקעין של דירה יד 2, עניין שכיח הוא שהצדדים מסכימים שעורך דין אחד ייצג את שניהם וינהל עבורם את העסקה כדי לחסוך בעלויות הוצאות המשפטיות. לעיתים החסכון בכסף הוא משמעותי ולעיתים נדרשת רמת זהירות אחרת. סעיף 14 לכללי לשכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית) התשמ"א 1986, מאפשר לעו"ד לייצג שני צדדים לעסקת מקרקעין כל עוד אין ניגוד אינטרסים ביניהם.

מאת: עו"ד אודליה שוהםנדל"ן ומקרקעין14/04/131102 צפיות
כידוע, לפני כל רכישת דירה מומלץ, רצוי וחובה לערוך בדיקות משפטיות אודות הנכס המבוקש. הבדיקות האלו הן בדיקות המבוצעות על ידי עורך דין, בד"כ עורך דין מקרקעין המנוסה ובקיא בפרקטיקה של עסקאות מכר. אחת מהבדיקות שיש לעשות היא האם חלה על הנכס החובה לתשלום היטל השבחה. זוהי בדיקה מאוד חשובה, שכן מבחינה כלכלית היא יכולה להשפיע על תקציב רכישת הדירה, ועל ההוצאות הכרוכות ברכישת הדירה.

מאת: עו"ד אודליה שוהםנדל"ן ומקרקעין14/04/13931 צפיות
המאמר מסביר על סעיף תום הלב בהסכם מכר לרכישת דירה ולחשיבות של זכרון דברים. מה זה אומר תום לב במשא ומתן לפני רכישת דירה? מה אם יש נזילה לדוגמא והמוכר לא מגלה לכם? האם יש לו חובה כזו? איך זה בא לידי ביטוי בהסכם?

מאת: עו"ד אודליה שוהםנדל"ן ומקרקעין14/04/13934 צפיות
רכישת נכס מסחרי היא השקעה חשובה במאמר זה דוגמא לבדיקות שיש לבצע ופתרונות משפטיים להסכם המכר ברכישת נכס מסחרי.

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211788 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201392 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201616 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201412 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201704 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/201073 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/201034 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica