כל מה שרציתם לדעת על הדברת פרעושים
מה זה פרעוש? למה לא מומלץ לחיות בקרבתו?
פרעושים נפוצים בקרב חתולי בית וכלבי בית. אלו הם למעשה טפילים, כאשר הכלב או החתול משמש עבורם כפונדקאי. הפרעוש מתרבה כמובן, והוא מציק לא רק לכלב או לחתול אלא גם לבעליהם. יש לו יכולת ניתור מדהימה- הוא יכולים לנתר עד לגובה של כמעט מטר אחד!! מרשים ביותר בהתחשב בגודלו המזערי, לא?
הפרעוש מוצץ את הדם של הפונדקאי- הכלב, החתול או אתם. מציצת דם זו מתבצעת באמצעות עקיצה, שהיא אינה מכאיבה בהכרח, אבל בהחלט מטרידה. כמו כן, אלו מכם שרגישים לעקיצות פרעושים עלולים לגלות פריחה באזור העקיצה או היווצרות דלקת. הרגישים במיוחד יכולים לסבול בהתקפי אסטמה. פרעושים, כמוצצי דם, יכולים להעביר מחלות.
מדביר בחדרה ממליץ- טיפול בפרעושים גם כטיפול מונע
מדביר בחדרה ממליץ לא לחכות עד אשר אתם או חיות המחמד שלכם שגרות איתכם תתגרדו ותעקצו- כדאי לכם לבצעו פעולת הדברה מקדימה, וזאת כמובן בנוסף לטיפול שוטף של הדברת פרעושים (וקרציות) לחיות המחמד שלכם באמצעות קולרים המיועדים לכך וקפסולות שנמכרות בחנות לחיות מחמד.
כיצד מטפלים בבעיית הפרעושים?
המלצות שקיבלנו ממדביר שנותן שירותי הדברה בחדרה מדגיש כי ראשית עליו להדביר את מקום המרבץ של חיית המחמד- סלסילה, מזרן, שטיח , מלונה וכו'. אלו מכם שגרים בבית עם חצר- מומלץ לכסח את הדשא לפני פעולת ההדברה ולהשקות, כיון שלאחר פעולת ההדברה מומלץ להימנע מהשקיה במשך יומיים. יש להקפיד למנוע מגע של כלי האוכל המים של חיות הבית עם החומר המדביר!
חומר הדברה פריתרואידי יעיל בהדברת פרעושים ואינו פוגע בבני אדם. יש לציין כי בעבר היה נהוג להשתמש בחומרים שמכילים זרחן ארגני אולם כיון הוא נאסר לשימוש ביתי. מדביר בחדרה שמשתמש בזרחן אורגני לצורך הדברת פרעושים, לא משתמש בו לשימוש ביתי אלא בעיקר בדירים וברפתות.
לאחר ביצוע הדברת פרעושים יש לחכות עד שחומר ההדברה יתייבש, לאוורר את הבית, ורק לאחר מכן, בהתאם להנחיותיו של מדביר בחדרה, להכניס את חיות המחמד לתוך הבית.