ברגע שמחליטים ללכת ללמוד בבית ספר לצילום, צריך לשים לב לנושא המחיר. זה שהחלטת שתהיה צלם כשתגדל זה מעולה, ועניין מבורך עד מאוד, שכן אין כמו לתעד את הרגעים הכי מאושרים של כוכבי האירוע ויתר החוגגים. אך על מנת שהלימודים יעברו בלי תקלות, כדאי לתכנן מבעוד מועד מהו התקציב שיש עוד לפני שנרשמים, ואם יש צורך - להמתין עם ההרשמה ולהתחיל לעבוד בכל מיני עבודות זמניות בשביל שבזמן הלימודים לא נצטרך לדאוג גם לנושא הכלכלי, שהרי הלימודים דורשים השקעה גבוהה וגם הרבה רצינות. בבחירת בית הספר המסוים, מומלץ גם לבדוק מה היחס בין המרצה לסטודנט. האם יש מרצה אחד לכל 50 סטודנטים או שאולי מרצה אחד לכל 5 סטודנטים.
לכל בית ספר לצילום יש כמה התמחויות מיוחדות, שהרי תחום הצילום הוא תחום רב. אם כל חייך אהבת להגיע לחתונות, ואם אתה אוהב את האווירה גם אם אתה נמצא קצת מאחורי הקלעים ולא במרכז רחבת הריקודים, אפשר להתמחות ולפתוח עסק צילום אירועים באזור המרכז ; יש לזה ביקוש אדיר, שכן יש חתונות כל הזמן. מספיק לקרוא על המחירים הגבוהים שסלבריטאים מהז'אנר הים תיכוני דורשים על הופעות בחתונות כדי להבין את מידות הביקוש.
חיוני שיחד עם המושגים והעקרונות הבסיסיים, יהיה דגש בולט בעיקר על הפאן המעשי. כי בשורה התחתונה, בשביל לפתוח עסק משלך כמו הפקת אירועים באזור המרכז או כדי לעבוד בחברה של צילום אירועים באזור ירושלים , אתה תצטרך לדעת הכל על הכל. עצם העובדה שאתה יודע את הבסיס והתיאוריות הרבות זה אחלה, בעיקר אם בהמשך אתה מתכוון לקחת חלק בכיתת מחקר נחשבת במרכז אקדמי מוביל, אך בשביל לדעת לעבוד, ניסיון מעשי הוא הכרחי. בכל עת תשאל את עצמך לא רק בזמן בחירת בית ספר לצילום, כי אם לאורך כל החיים שלך: כיצד אני יכול ליישם עכשיו, את מה שלמדתי עכשיו? לאן מוביל אותי הלימוד הזה? איזה סוג של צלם אני מעוניין להיות? מי הם המודלים שלי לחיקוי והשראה, איפה וכיצד הם למדו כדי להגיע לאן שהגיעו בסופו של דבר? האם אתה מסוגל להיות כמותם? בטח שכן!