חג הפסח זה הוא מאד מאד חשוב מכל מיני סיבות.
כמובן שזה הוא החג המכונן של העם היהודי, החג שמדבר על חירות ומלמד אותנו ערכים, ענווה, אהבת ה' ואהבת ישראל וירושלים.
יחד עם זאת זה חג שיש להתכונן לקראתו לא מעט- בין אם זה הנקיונות ההסטריים לקראת החג, ובין אם הכנת האוכל הרב על מנת לארח בבית את כל המשפחה והחברים שהזמנתם לכל ימות חול המועד.
ולכן יש להתכונן אל החג בצורה הטובה ביותר ולא לגרום לעצמכם ליפול מהרגליים דקה לפני החג עצמו.
קודם כל תחשבו מראש על הכל- האם אתם בחג בבית או מתארחים בבית של אחרים? כמובן שמבחינת הלחץ להתארח אצל אחרים זה מאד מוריד לחץ, אבל כל אחת אוהבת לארח אצלה, להעמיד שולחן יפה וטעים זו גאווה גדולה.
במידה ואת מארחת אצלך בבית- תעשי מראש רשימה של כל מה שאת צריכה. גם מבחינת המצרכים לאוכל שאת הולכת להכין, וגם מבחינת סידור השולחן. האם את צריכה עוד סט של כלים? או שאת צריכה לפנות להשכרת כלים לאירועים? או שמא את קונה כלים חד פעמיים?
במידה ואת מתארחת אצל אחרים- תדעי מראש מה עליך להביא, אם את צריכה להביא. נכון שזה מוריד לך את הלחץ, אבל שלא תיהיה שאננה מידי ותתחילי להתכונן לחג רק יום לפני כן.
חוזרים אל המארחות שבינינו- לאחר שאתן יודעות בדיוק מה אתן רוצות שיהיה לכן על שולחן החג- תדברו עם האורחים שלכם לחלוקת הדברים. שלא יקרה מצב שאתן קניתן כלים, או השכרת כלים לאירועים, מפות מפיות או כל דבר שהוא והם יביאו את אותו הדבר. כמו כן כמובן האוכל- שלא עשרה אנשים יביאו את אותה המנה.
ועכשיו כמובן עיצוב השולחן. לא- אתם לא באירוע גדול מחוץ לבית- אבל לחלוטין אתם יכולים לעצב את השולחן כדי שיראה כך. זה לא מסובך, ולא צריך להוציא על זה המון כסף- רק להשקיע טיפה מחשבה והכנה מראש.
שימו לב לצבעים של כלי ההגשה והצלחות על השולחן- האם אתם רוצים שהמבע המנחה יהיה אחיד או שמא צבעוני?
כמובן שמפת השולחן והתאמת המפיות למפה זה מאד חשוב. בחרו את הצבעים שאתם רוצים, ותנסו להתאים את זה גם לסט הכלים שעל השולחן. מומלץ לסדר מראש את סידור השולחן- מי יושב ואיפה, כדי למנוע בלאגן בעת הישיבה לשולחן. גם את זה אפשר לעשות מאד יפה, עם פתקונים יפים או פרחים על הצלחת אליהם מחובר שם האדם שיושב שם. לחשוב על דרכים להנעים את האווירה תמיד אפשר- זו התחלה וכמה נקודות למחשבה.