כמה פעמים תהיתם לעצמכם איך קורה שהדשא של השכנים ירוק יותר? התשובה פשוטה – מדובר בדשא סינטטי. דשא סינטטי הוא דשא מלאכותי, שהפך למוצר מבוקש ביותר בעת האחרונה, הן בקרב המגזר העסקי והן בקרב בעלי בתים פרטיים, שרוצים ליהנות מגינה ירוקה ומטופחת במינימום השקעה ומאמץ מצידם. בעבר דשא סינטטי היה נראה פשוט וחיוור, אולם הטכנולוגיה המתקדמת בשילוב הכנסתם של פולימרים ייחודים למרכיבי הדשא שיוו לדשא הסינטטי מראה נקי וטבעי. דשא סינטטי מעניק ההרגשה של פינוק אמיתי, בהתאם למידות ולצבעים הנתונים לבחירה אישית.
יתרונותיו של דשא סינטטי בשמירה על איכות הסביבה רבים הם, וביניהם ניתן למנות הפחתה של גז מתאן ופחמן דו חמצני – הגורם להתחממות כדור הארץ; הפחתה של שימוש בכימיקלים ( קוטל מזיקים, קוטל עשבים ); חיסכון במים וכן אין צורך בטיפול ובטיפוח הדשא – הוא ירוק כל השנה. דשא סינטטי שומר לא רק על איכות הסביבה, אלא גם על איכות החיים שלכם. הזמן שלכם יקר והכוח שלכם שווה כסף, ולכן דשא סינטטי הוא הפיתרון האידיאלי למי שרוצים ליהנות מגינה מוריקה מבלי לשעבד את עצמם לאדמה. קיימים כמה וכמה סוגים של דשא סינטטי והם דשא סינטטי בוס, סופר דשא סינטטי, מולטי דשא סינטטי וספגטי דשא סינטטי. אלה נבדלים באיכות, בצפיפות ובצבע.
התשלום עבור דשא סינטטי מתבצע לפי מטר. מחירו של דשא סינטטי יאמיר ככל שמדובר באיכות גבוהה יותר של דשא סינטטי וככל שישנם תנאי שטח קשים יותר להתקנה. כך למשל, התקנת דשא סינטטי על גינה סלעית, או על גינה משופעת תעלה יותר מאשר התקנת דשא סינטטי בחצר מישורית.
אחרי שהבנו את הנחיצות של דשא סינטטי, הגיע הזמן להתקין אותו על האדמה:
1.אם בשטח קיימת עשביה קשה או דשא טבעי קיים יש לרסס את השטח בקוטל עשביה ולהמתין 10-7 ימים.
2. יש לבצע הורדה של שכבת אדמה בגובה 5-10 ס"מ. באם מדובר בגינה חדשה, יש לדאוג שהגינה תהיה מהודקת 5-10 ס"מ מתחת לגובה הנחת הדשא.לצורך קביעת הגובה הסופי, יש לקחת בחשבון את גובה הדשא.
3. לאחר שווידאנו שההאדמה מהודקת היטב נפזר עליה שכבת מצע המיוחד בשביל התקנת דשא סינטטי. כאמור, יש למלא עד לגובה הרצוי לתחילת הדשא אך לא פחות מ-5 ס"מ. לא לשכוח ליצור שיפוע קטן (כ1.5 % לכל מטר) לעבר חוץ הבית. אם ידועים ניקוזים אחרים, אפשרי ליצור שיפוע שכזה לעברם.
4. את המצע יש להדק היטב לפני שמבצעים את התקנת דשא סינטטי, רצוי מאוד להשתמש בג'בקה הניתנת להשכרה בחנויות להשכרת ציוד בניין.
5. פורשים יריעה גיאו-טכנית על החצץ המהודק. היריעה הגיאו-טכנית הינה יריעה אוורירית חדירה למים, אשר נועדה לתת לדשא הסינטטי שכבת הגנה נוספת המונעת צמיחת עשבים שוטים.
6. פורשים את יריעות הדשא הסינטטי כאשר הסיבים פונים לאותו כיוון לאורך כל המשטח.
7. לדשא הסינתטי ישנם שוליים אותם יש לחתוך בסכין יפנית. אם מחברים 2 חתיכות יש לדאוג לחיתוך נקי ויפה שיגרום לחיבור בלתי נראה. עבדו לאט ובדייקנות, היזהרו שלא לחתוך על התפר אלא רק בין התפרים.
8. לאחר שהכנו את החיבורים בין הדשאים והכול נראה מדויק, הגיע שלב הדבקת החיבורים, יש להרים את 2 צידי הדשא, להניח על הקרקע בד PVC המיועד במיוחד לחיבור שכזה.הדבק מתייבש במהירות,אין לעבור לשלב ההדבקה עד אשר לא מוכנים כל החיבורים. ניתן להיעזר במסמר מגלוון להחזקת התפרים פתוחים עד להדבקה.
9. אם משתמשים בדבק 2 חומרים, יש לערבבם כעת. יש למזוג שכבה אחידה על משטחי הPVC.להיזהר לא להגזים, הדבק עלול להעלות מן התפרים אל הדשא. ניתן להיעזר בשפכטל למריחה.
10. יש להוריד את שני צידי התפר על הדבק, יש לדאוג לחיבור יפה. ניתן לעבור על הדשא בדריכה עדינה.הדבק יתקשה תוך כרבע שעה.
11. יש לחזק את אזורי התפרים של הדשא עם היתדות המגלוונים. המרחק האופטימאלי הוא כ-30 ס"מ.
12. מברישים את סיבי הדשא הסינטטי נגד כיוון הסיבים.
13. בהתאם לסוג הדשא, בשלב זה עשוי להידרש חול, יש לפזר תערובת חול סילקט המיוחדת לדשא סינתטי. הכמות נקבעת בהתאם לסוג הדשא והשימוש. חול הסיליקט יפוזר על הדשא בצורה אחידה ויוברש כנגד כיוון הסיבים במטאטא הכביש.
16. יש לכם דשא סינטטי בגינה.