חפש מאמרים:
שלום אורח
24.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

תשלומים שחשוב לקחת בחשבון בעת רכישת דירה מקבלן

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן ומקרקעין28/02/20131037 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

רכישת דירה חדשה מקבלן היא ללא ספק השקעה טובה ובטוחה. עם זאת, לא מעט אנשים נוטים "לקפוץ" על מציאות ורכישות שלהן תג מחיר מסויים, מבלי לקחת בחשבון משתנים רבים שיש להוסיף אל הסכום הכולל שיאלצו לשלם בסופו של דבר. ההוצאות הכרוכות ברכישת דירה – בין אם היא חדשה או ישנה – הן רבות, ויש לשבת ולחשב את ההוצאות האלה היטב לפני שנכנסים להשקעה שכזו. הנה כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון בעת עשיית התחשיב:

1. 1. התשלום עבור דירה חדשה מקבלן מתבצע במספר שלבים, על פי ההסכמים והחוזים שייקבעו ביניכם ובין הקבלן. ההסכמים     הללו מאפשרים לרוב תשלום סכום ראשוני בעת החתימה על החוזה, ולאחר מכן תשלום הדרגתי על פי תנאים שונים. כדאי       לזכור שהתשלומים העוקבים ברוב המקרים כרוכים בריבית והצמדה, כך שהם אינם באמת הסכומים שנקבעו מלכתחילה.

2. 2. כל רכישה בסדר גודל של הסכומים הנדרשים עבור רכישת דירה, ובייחוד אם הרכישה כרוכה בלקיחת משכנתא או הלוואה,       תשולם בתוספת ריביות והצמדות למדד (מימון) – שמעלות את הסכום הכללי שאותו תאלצו לשלם בסופו של דבר.

3. 3. משכנתא כרוכה בהוצאות נוספות. בנקים שונים דורשים סכומים נוספים עבור עניינים הקשורים ב"סגירת" המשכנתא, כמו:       תשלום עבור פתיחת תיק בבנק, אגרות רישום, אגרות טיפול, תשלום עבור שליחת שמאי מקרקעין להערכת הנכס ועוד.

4. 4. רכישת דירה מקבלן כרוכה בתשלום מע"מ – דבר שרבים מהרוכשים נוטים לשכוח או להשמיט מהחישובים. במידה ותהיה       עליה בשיעור המע"מ היא תחול על כל יתרת הכספים שטרם שולמו לקבלן וזאת כמובן מעבר להצמדה וריבית. אחוזי המע"מ   אולי לא נראים לחלקנו גבוהים, אולם כל עליה של אחוז כשמדובר בערכים גבוהים כל כך תסתכם בסכום רב.

5. 5. מס רכישה הוא מס שעל פי החוק נאלצים רוכשי דירות לשלם בעת רכישת דירה. יש לקחת זאת בחשבון.

6. 6. עורכי הדין מטעם הקבלן גובים בדרך כלל בין אחוז ל-2 אחוזים מערך הרכישה – סכומים שהתשלום שלהם מוטל במרבית       המקרים על הרוכשים. בנוסף, לרוכשים דירה מקבלן רצוי לשכור עורך דין המתמחה בנדל"ן שייצג את האינטרסים שלהם. את   שני הדברים האלה חשוב גם כן להכניס בתחשיב הכללי.

7. 7. רכישת דירה חדשה עולה כסף רב, בנוסף רבים נוהגים לשדרג ולהוסיף עוד פרטים על המפרט שהם קבלו מהקבלן כסטנדרט   דברים שעשויים להוסיף עוד אלפי שקלים ואפיו עשרות אלפים לתחשיב הכללי.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד גיא מנדלסון מתמחה בדיני מקרקעין. בעל תואר ראשון ושני במשפטים.
שותף במשרד מ. מנדלסון ושות', המתמחה בנדל"ן ומשקיע נדל"ן בעצמו.

מחבר "המדריך לרכישת דירה". לקבלת המדריך במתנה כנסו לכאן.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת גיא מנדלסון

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן18/07/13950 צפיות
רבים מאיתנו רואים ברכישת דירה חדשה מקבלן חלום רחוק שנראה לחלוטין בלתי מושג. מה שרבים אינם יודעים הוא כי משרד הבינוי והשיכון מסייע לאוכלוסיות רבות בקבלת משכנתאות רכישה, החל ממענקים וכלה בנקודות זכות המוענקות לאותן אוכלוסיות ומאפשרות להן לקבל משכנתאות בסכומים גבוהים יותר.

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן11/07/13967 צפיות
צעד מהותי וחשוב כמו רכישת דירה מחייב אתכם לנקוט בכל אמצעי ההגנה והבטחון שבהם תוכלו לנקוט, על מנת להבטיח שהעסקה תתבצע לטובת כל הצדדים, ועל מנת שתקבלו את הדירה שרכשתם בדיוק כפי שהובטח.

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן04/07/13954 צפיות
לאחר ההסכמה בעל פה ביניכם ובין מי מטעמו של הקבלן, תקבלו לידיכם טיויטת חוזה רכישת דירה מהקבלן לעיון וחתימה בהמשך, בצירוף כל הנספחים הרלוונטיים. במקרים מסויימים תצטרכו לחתום גם על טופס "בקשה לרכישת דירה" – מעין מסמך מקדים המלווה את הסכום הראשוני לתשלום, שיופקד בנאמנות בידי עורך הדין מטעם הקבלן, עד לחתימה על החוזה.

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן27/06/13832 צפיות
רכישת דירה חדשה מקבלן היא צעד גדול וחשוב, ולכן נוצר הנוהג לחתימה על זכרון דברים ראשוני כהקדמה לחתימה על החוזה בין המוכר והקונה. זכרון דברים, בניגוד למה שרבים נוהגים לחשוב, הינו מסמך משפטי לכל דבר, ומחייב את שני הצדדים על הפרטים המצויינים בו. בכל מקרה של חילוקי דעות בהמשך, מהווה זכרון דברים מסמך רשמי בפני בית המשפט.

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן ומקרקעין20/06/131322 צפיות
רכישת דירה חדשה מקבלן היא אירוע מרגש ומשמח בחיינו. בפעולה זו, אנו למעשה מגשימים חלום אנושי טריוויאלי, של קורת גג לנו ולבני משפחתנו. עם זאת, תקלות וליקויים עלולים להיווצר תמיד, גם בדירות שנבנו על ידי הקבלנים הטובים ביותר.

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן ומקרקעין20/06/131009 צפיות
רכישת דירה חדשה מקבלן היא אירוע מרגש ומשמח בחיינו. בפעולה זו, אנו למעשה מגשימים חלום אנושי טריוויאלי, של קורת גג לנו ולבני משפחתנו. עם זאת, תקלות וליקויים עלולים להיווצר תמיד, גם בדירות שנבנו על ידי הקבלנים הטובים ביותר.

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן13/06/13987 צפיות
רכישת דירה חדשה היא החלטה שאין להקל בה ראש. החישובים הפיננסיים שאנו עושים לפני ביצוע צעד שכזה הם חשובים ביותר, אולם הם לחלוטין אינם מספיקים. הנה עיקרי הדברים שחשוב לבדוק לפני רכישת דירה מקבלן.

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211790 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201393 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201617 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201413 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201706 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/201074 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/201035 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica