כמה זמן לוקח לתושב תל אביב למצוא חנייה סמוך לביתו?
יורם קראוס: "25דקות – זהו פרק הזמן הממוצע שלוקח לתושב תל אביב למצוא חנייה סמוך לביתו או לנקודת היעד שלו בעיר.". עוד מוסיף יורם קראוס כי כמעט חצי שעה שמתבזבזת לריק – לעתים פעמיים, שלוש ויותר ביום. תוסיפו לזה את העמידה בפקקים, את מחיר הדלק המוזרם למנוע במהלך ההמתנה הממושכת ואת זיהום האוויר הנלווה לכך, וקיבלתם סיוט עירוני מתמשך ויומיומי.
מה מציעה העירייה? אילו פתרונות מתאימים מבחינתה לתושבים?
יורם קראוס: "חניונים מוסדרים, מגרשי חנייה מחוץ לעיר, השכרת אופניים לפי שעה, וכמובן קנסות לחונים שלא כחוק". עוד מוסיף יורם קראוס כי בערים אחרות בעולם נמצאו פתרונות יעילים ומעוררי השראה.
מה קורה למשל בערים חו"ל?
יורם קראוס: " במכסיקו ובכמה ערים בארצות הברית, למשל, הוקמו חניונים אוטומטיים, שהאחראית לפיתוחם היא דווקא חברה ישראלית. את המכונית בחניונים אלה מחנה הנהג בתוך מעלית, ולאחר שמערכת חיישנים מוודאת שהמכונית נעולה וריקה מאדם היא מניידת אותה על גבי מסוע למדף חנייה פנוי. שליחת הודעת אס.אם.אס למערכת הממוחשבת גורמת ל"שליפתה" מן המדף והעברתה על גבי מסוע לנקודת האיסוף בה ממתין הנהג. יתרונה הגדול ביותר של השיטה, שמתאימה לחניונים עיליים ותת קרקעיים, הוא בכך שהיא מגדילה את נפח החנייה פי שלושה. בנוסף היא חסכונית באנרגיה, שכן בחניון האוטומטי אין צורך במיזוג האוויר, בתאורה עזה וכו'"