ישנן שיטות רבות לטיפול בילדים. כל ילד חווה קשיים בצורה שונה. ילדים חווים ממחלות שונות, בעיות התנהגות, בעיות קשב וריכוז, עצב, תסכול, כעס ועוד. הורים רבים פונים לטיפול התרופתי, אחרים פונים לטיפול פרטני באמצעות פסיכולוגים ויש מי שפונה לטיפולים אלטרנטיביים. הטיפולים האלטרנטיביים מאפשרים לילד לפרוק את קשייו בדרך אחרת, בדרך חווייתית, ריגשית ויצירתית.
אחד האמצעים להתמודדות הינו טיפול בפסיכודרמה. טיפול בפסיכודרמה הוא שיטה מעולם הפסיכותרפי ומבוסס על כך שלכל אדם יש יכולות שמקורן בבריאה, הקמה ויצירתיות. וכדי להגיע למקום הזה, עליו לגלות את מקורות אלו באמצעות הספונטניות שהינה כח מניע ויוצרת תגובה חדשה לסיטואציה ישנה. טיפול בפסיכודרמה מאפשרת לפרט לבדוק את האינטראקציה שלו עם אנשים, בדיקת קונפליקטים ותחושות שאינן מעובדות על ידי העלאת הבעיות והצגתן בפועל.
חלק מהטיפול היא למנוע או לעיתים לסייע לילד בהתמודדות עם טראומה – חוויה לא נעימה שנוצרה בתודעתו. טיפול בפסיכודרמה מונחה על ידי פסיכותרפיסט במסגרת אישית או קבוצתית. טיפול זה קובע משחקי תפקידים וכן חילוף תפקידים. בקבוצה – החילוף נעשה בין חברי הקבוצה וכך כל אחד יכול לחוות את התחושות של להיות במקום אחר, לחוות את המציאות כפי שחווה אותה האחר. באמצעות משחק תפקידים זה, הילד הופך ליותר אמפתי, פותח בפניו נקודת מבט אחרת על הסיטואציה, מאפשר יותר שיתוף פעולה ובדרך זו מתאפשרת לו היכרות מעמיקה עם העצמי שלו.
באמצעות גילום תפקידים, הילד מתחבר לתוך הסיטואציה, חדל לדבר על חייו בצורה מנותקת וכן רואה את המציאות שלו על הבמה עליה מוצגת סיטואציית החיים שלו. טיפול בפסיכודרמה מאפשר לילד להתחבר לאמת הפנימית שלו, לחיות אותה בצורה אותנטית, יצירתית ומעמיקה. באופן הזה הילד חוקר את נפשו ומתייחס להיבטים שקודם לכן לא שם לב אליהם. הדמויות, הדימויים, הסיטואציות והזיכרונות מאפשרים לילד להתחבר לעולמו הפנימי – בין אם זה באמצעות טיפול פרטני ובין אם זה באמצעות טיפול קבוצתי.
החוויה שהטיפול הפסיכודרמתי מעניק יוצרת קשר בין המציאות הפנימית למציאות החיצונית ומאפשרת לילד שינוי תפיסתי שהוא עצמתי ועמוק. חשוב לציין כי תהליכים דומים מתרחשים גם אצל מבוגרים.