רבים מבין מסיימי לימודי החשבונאות לתואר ראשון בוחרים להמשיך ללימודי תואר שני, היישר לאחר סיום התואר הראשון או לאחר מספר שנות עבודה והתמחות. לימודי חשבונאות לתואר שני מוצעים כחלק ממסלולי לימוד אחרים, כמו תואר שני מנהל עסקים, כלכלה, סטטיסטיקה או משפטים המשולבים עם חשבונאות, או כמסלול לימודים נפרד עבור חשבונאות ומימון.לימודים אלו מקנים ידע מעמיק בתחומי הפיננסיים והחשבונאות השונים, ומהווים מקפצה לשכר גבוה ולקריירה משמעותית בתחומי ניהול הכספים, החשבות וראיית החשבון.
תכני תואר שני בחשבונאות
מטרת לימודי החשבונאות לתואר שני הינה להקנות ידע נרחב בכול תחומי החשבונאות והמיסוי, וכן היכרות ושליטה בשיטות המיסוי בארץ ובעולם. לימודי חשבונאות לתואר שני מתחלקים למספר תחומי התמחות, כדוגמת חשבונאות ניהולית העוסקת במידע פיננסי המסייע בקבלת החלטות ניהוליות בחברות וארגונים, והמתמקדת בין היתר בתקצוב מחלקות, רכישות ציוד או מחקר ופיתוח. מאידך, חשבונאות פיננסית מתמקדת יותר בעריכתם של דוחות פיננסיים לארגונים וחברות, ובמתן ביקורות אודות דוחות פיננסיים עבור חברות וארגונים. בנוסף לכך כוללים הלימודים גם התמקדות בנושאים כגון מוסדות פיננסיים, השקעות ותכנון פיננסי, ניהול פיננסי של חברות וארגונים, ומימון בין לאומי. כמו כן רוכשים הסטודנטים ידע נרחב בתחומים משיקים, כמו לימודי משאבי אנוש ושיווק, ובעיקר נלמדים קורסים העוסקים בתחומי מנהל עסקים כגון תקצוב, מבנה הון, מאזנים, תמחיר, שווקים פיננסיים, מטרות חברה ויישום אסטרטגיות.
תנאי קבלה ומבנה הלימודים
לימודי תואר שני בחשבונאות מיועדים עבור רואי חשבון בפועל ולמסיימי תואר ראשון בחשבונאות או בתחומים משיקים כמו מנהל עסקים, כלכלה ומשפטים. לימודים אלו מוצעים על ידי מספר מכללות ואוניברסיטאות מובחרות, ומשכם נע בין שנתיים לשלוש שנים. משך הלימודים נקבע בהתאם לצורך בשנת השלמה ועל פי בחירת התלמיד במידת האינטנסיביות של לימודיו.