מתי אפשר להתחיל?
רישיון נהיגה על אופנוע אפשר לקבל כבר בגיל 16 בכפוף לאישור ההורים. לאחר גיל 17 כבר אין צורך באישור ההורים. הלימוד דורש השתתפות פעילה ב-15 שיעורים עם מורה מוסמך, עמידה במבחן תאוריה והצלחה בטסט.
נהגים שכבר מחזיקים ברישיון נהיגה ברכב לא זקוקים למבחן תיאוריה שני, הם יוכלו להתחיל מיד בשיעורים ולקבל את הרישיון במסלול מקוצר. הסיבות שמביאות את הנהגים לבחור בכלי הרכב הדו גלגליים הן חיסכון בעלויות הדלק וצמצום הזמן בו עומדים בפקקים. באזור גוש דן השימוש באופנועים וקטנועים נפוץ, בערים הרריות כמו חיפה וירושלים האופנועים קצת פחות נפוצים.
בגרות ואחריות אישית
כל צעיר שמתחיל בלימודי נהיגה על אופנוע או רכב מתבקש להציג בגרות ואחריות אישית. הנהיגה על הכביש דורשת מהצעיר להקפיד על חוקי התנועה, כל פעולה פזיזה או טעות של נהג צעיר עלולה להביא לתאונת דרכים עם נפגעים. לימוד נהיגה על אופנוע לצעירים מיועד לאותם צעירים אחראים שמקפידים על נהלי הבטיחות האישיים. בכל רכיבה על האופנוע יש להקפיד על שימוש בקסדת מגן ושאר אמצעי מיגון. כאשר התלמידים אינם מוכנים מבחינה נפשית לקבל על עצמם את האחריות יסרבו מורי נהיגה אחראים להגיש אותם לטסט.
סוגים של רישיונות נהיגה לאופנוע
בתי ספר לנהיגה על אופנוע מציעים כמה מסלולי לימוד. המסלול הראשון מיועד לצעירים החל מגיל 16 שמעוניינים לנהוג באופנוע בנפח של 50 סמ"ק. בגיל כה צעיר אין אפשרות לקבל רישיון על כלי רכב חזק יותר. רישיון לרכיבה על אופנוע בנפח של 500 סמ"ק ניתן להוציא רק לאחר גיל 18. בכדי להוציא רישיון לנהיגה על אופנוע ללא הגבלת נפח יש צורך בתהליך מיוחד. רוב התלמידים מסתפקים ברישיון של 500 סמ"ק ומוותרים על התהליך הארוך.
מהלך השיעור
נהיגה על אופנוע או קטנוע אפשר ללמוד כאשר נוסעים יחד עם המורה וקבוצת התלמידים ברחובות העיר או במגרשי לימוד מיוחדים. מבחן הטסט מתקיים לרוב במגרשי בחינה ולא בנסיעות בעיר. מורי נהיגה טובים מקפידים לחלק את הלימוד בשיעורים בין נסיעה במרכזי הערים ותרגול במגרשים. הנסיעה בעיר חיונית לפיתוח מיומנויות קריאת כביש ותמרון בין הרכבים. המגרשים הכרחיים להקניית שליטה טובה באופנוע, יציבה טובה ותרגול בטוח בשטח מוגן.