כולנו יוצאים לבלות ושותים איזה דרינק קטן. אבל אנחנו גם מכירים במגבלה החוק, ולכן לאחר כמה משקאות אנו לא נוהגים בסיום הבילוי. ישנם אנשים, למרות זאת, שכן שותים ונוהגים. נהיגה בשכרות הוכחה כפעולה מסוכנת מאד, שיש לה קשר ישיר לתאונות דרכים. לכן, אם אתם שיכורים מדי מכדי לנהוג – כדאי שתתנו את ההגה לחבר או לבן משפחה. אם חלילה תנהגו בגילופין יותר ממה שהחוק מתיר ותעשו תאונה, עורך דין יצטרך לעבוד קשה מאד כדי להוציא אתכם מהמשפט הזה בצורה מכובדת.
אסור לנהוג שיכורים, נקודה
נהיגה בשכרות היא עבירה חמורה ביותר. פה אתם צריכים להיות חזקים, ולא ליפול ללחצים החברתיים. תחשבו מה עלול לקרות; בתאונות דרכים, בטח בכל הקשור לנהיגה בגילופין, הפוטנציאל הגלום לנזקים בשתיית אלכוהול הוא אדיר: אי שמירה על מרחק, זגזוג בין נתיבים, חצייה של רמזור אדום או אי ציות לשלט עצור – כולם גורמים מוכחים לתאונות דרכים, הן סיטואציות שרק הולכות ומתחדדות בגלל השתייה. במידה ושוטר יעצור אתכם תזדקקו לשירותיו של עורך דין תעבורה מקצועי שטיפל בעברו במספר תיקים של נהיגה בשכרות. עורך דין מנוסה יכול במספר מקרים למחוק לכם רישום פלילי של שופט ואף להחזיר לכם את הרישיון/ הרכב שהוחרם, זאת אם האישום נגדכם לא כולל פגיעה באדם או ברכוש.
לכן, אם שתיתם יותר מדי, השאירו את הרכב שלכם בחנייה של מקום הבילוי, הזמינו מונית ותחזרו לאסוף את האוטו למחרת. עדיף שההורים יכעסו מעט, מאשר שהם יהיו עצובים כי לא חזרתם הביתה כלל.
אחריות הדדית
בהמשך להשארת הרכב בחנייה, חשוב שתזכרו כי האחריות שלכם היא על עצמכם כמובן, אבל לא רק. אם אתם יודעים שאתם עומדים לצאת לבילוי בו השתייה תהיה מרובה, העמידו נהג תורן. הוא לא ישתה כלל, ויקח אתכם הביתה אחד אחד ויוודא שאתם במיטה, מכוסים ורגועים. אם כולכם תשתו, הרעש, הבלגאן והצעקות באוטו יסיחו את דעת הנהג, שגם ככה איננה תקינה במאה אחוז – והפוטנציאל לתאונה גדול מאד. עוד פתרון הוא להפסיק לשתות שעתיים לפני שהולכים הביתה, זאת כמובן אם אתם חזקים מספיק כדי להגיד "לא תודה" למשקה שמוצע לכם. אם אתם רואים חבר שיכור, שלא בא אתכם אבל פגשתם שם, נסו לדאוג לו לטרמפ או למונית הביתה, כדי לוודא שאינו נוהג שיכור.