המכון הרפואי לבטיחות בדרכים הינו גוף בעל משמעות גדולה מאד בכל הקשור למשרד התחבורה ולרשות הרישוי. למעשה, מוטלת על גוף זה אחריות גדולה לגבי כל אדם בעל רישיון מטעם מדינת ישראל. כל אזרח אשר מעוניין להוציא רישיון נהיגה בישראל מחויב לחתום על הצהרת בריאות ולפרט כל דבר אשר עלול לפגוע ביכולת הנהיגה שלו מבחינה בריאותית.
אין הדבר מתייחס דווקא לבעיות מהותיות כגון בעיות לב וכדומה. גם אנשים המרכיבים משקפיים במספר גבוה למשל, מחויבים לעבור בדיקת ראיה טרם קבלת רישיון הנהיגה. קיימים מקרים בהם המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מוצא לנכון כי אין כל סיבה להמשיך ולעקוב אחר אותו אזרח מבחינה בריאותית אולם במקרים אחרים, קובע המכון הרפואי לבטיחות בדרכים כי יש לבצע מעקב אחר מצב בריאותו של אותו אדם.
אילו הנחיות מעביר המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ?
ברוב המקרים בהם מחליט המכון הרפואי לבטיחות בדרכים לעקוב אחר מצב בריאותו של הנהג, מתבקש הנהג להביא למכון הרפואי לבטיחות בדרכים הצהרת בריאות מרופא המשפחה שלו ותצהיר שלו עצמו חתום על ידי נוטריון או עורך דין. לאחר מכן, במידה והמכון הרפואי לבטיחות בדרכים מאשר את התצהירים הוא שולח כל מספר שנים תצהירי בריאות חדשים אשר יש להחתימם. מספר השנים תלוי בבעיה הבריאותית בה לוקה הנהג. כך, בכל פעם שמתקבלים הטפסים, חובה על הנהג למלא את הטפסים בהקדם שאם לא כן ייפסל רישיון הנהיגה שלו לאלתר.
לא יישמתם את הנחיות המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ?
במידה ולא יישמתם את הנחיות המכון הרפואי לבטיחות בדרכים רשאי המכון הרפואי לפסול את רישיון הנהיגה שלכם. אך במידה והמשכתם לנהוג עם הרישיון הפסול ונעצרתם על ידי ניידת משטרה אתם עלולים לקבל קנסות תעבורה ואף שלילת רישיון לתקופה ארוכה. כמו כן, במקרה שכזה יקשה עליכם המכון הרפואי לבטיחות בדרכים להעביר אליהם תצהירים נוספים מדוקדקים ומפורטים יותר.
ולסיום, חשוב לציין כי כיוון שהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים הינו גוף המקשר בין רפואה לנהיגה, חלק מן הצוות שלו מורכב מרופאים אשר בוחנים בקפידה את תצהירי הרופאים ובמידת הצורך יבקשו מכם חומר רפואי נוסף.