לפני מספר עשורים ניתן היה ללמוד לתואר ראשון בישראל רק באוניברסיטאות ושלוחותיהן, לכן מספר המקומות הפנויים באקדמיה היה מצומצם מדי, ובהתאם לכך היו גם תנאי הקבלה נוקשים יחסית. למעשה, באותם ימים ויתרו אנשים רבים על הלימודים לתואר או שפנו ללימודים בחו"ל. על מנת להתמודד עם בעיה זו הוקמו בעשורים האחרונים עשרות מכללות בכל רחבי הארץ, המקנות תואר ראשון ושני המוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה, וזאת במגוון גדול של מקצועות. מגמה זו הרחיבה את אפשרויות הלימוד לתואר ראשון בארץ, הקלה על תנאי הקבלה, והעלתה את כמות האנשים בישראל שהינם בעלי תארים אקדמיים.
מכללה המעניקה תואר אקדמי מוכר
בעת בחירת מכללה ללימודים אקדמיים לתואר ראשון, חשוב לוודא כי המכללה בה הינכם מעוניינים ללמוד מספקת תואר ראשון המוכר מטעם המועצה להשכלה גבוהה. זאת מכיוון שחלק מהמכללות ותואריהן אינם מוכרים על ידי המועצה, או שנמצאים בתהליך של קבלת אישורים. כמו כן, חשוב לוודא שהמכללה מספקת תואר ראשון מוכר במגמה הספציפית בה אתם חפצים ללמוד, מאחר שייתכן שלא כל מסלולי המכללה עדיין מאושרים. לדוגמא, ייתכן מצב שבו במכללה מסוימת לימודי חשבונאות מוכרים כתואר ראשון, ואילו לימודי מנהל עסקים עדיין אינם מוכרים. במידה ומסלול הלימודים במכללה אינו מוכר כתואר, חשוב לברר מתי משוערת קבלת ההכרה והאם יידרשו השלמות לימודים על מנת לקבלו.
כמה עולה ללמוד במכללות
עלות שכר הלימוד תלויה בהיותה של המכללה ציבורית או פרטית. במכללות ציבוריות שכר הלימוד דומה לשכר הלימוד האוניברסיטאי, ואילו במכללות פרטיות התשלום בדרך כלל גבוה יותר ועלויותיו משתנות בהתאם ליוקרת המכללה והביקוש אליה. עם זאת, חשוב לדעת שבכל מכללה קיימות מלגות לתואר ראשון המסייעות במימון שכר הלימוד ומוענקות מטעם המכללה, גופים וקרנות, או מטעם המדינה.