טכנולוג מזון הינו איש מקצוע אשר רכש השכלה אקדמאית בכל הנושא של הנדסת מזון או מדעי המזון וכן תזונת האדם. אנשי מקצוע מתחום המזון עוסקים למעשה במגוון רחב של נושאים הקשורים בתעשיית המזון הישראלית ובפרט בהליכי ייצור ופיתוח של מזונות ושתייה ותוספי מזון. טכנולוג המתמחה במזון עובד למעשה על פיתוח של שיטות טכנולוגיות חדשות לייצור של מזון וכן מתמקד בחומרים וטכנולוגיות קיימות על מנת להמציא מתכונים ומושגים חדשים.
טכנולוגיית מזון- מהי?
טכנולוגית מזון הינה תחום נרחב אשר שוקד בין השאר על פיתוח של מוצרי מזון חדשניים כמו למשל מוצרי מזון מופחתי קלוריות ושומן, וארוחות מוכנות. במסגרת התחום מתבצעים ניסויים וכן ישנה התמקדות על ייצור של דגמים ראשוניים של מוצרי מזון. טכנולוג מזון אחראי בנוסף על עיצוב של מכונות ופיתוח של שיטות עבודה ותהליכים לייצור של מאכלים בעלי מרקם, צבע וטעם ייחודיים. הטיפול במזון נעשה דרך שמירה קפדנית ובמסגרת עקבית כדי להבטיח את איכותו הסופית של המזון המיוצר.
שיפור תהליכים ומוצרים קיימים ופיתוח של מוצרים קיימים
מעבר לכך, טכנולוג בתחום המזון ופיתוחו, נמצא בקשר מתמיד עם ספקי מזון ומשקאות, לקוחות על מנת להבטיח את רווחיותו של המוצר הסופי. מרבית העבודה של טכנולוגים בענף המזון מתמקדת כאמור בשינוי של מוצרים של מוצרים ותהליכים קיימים ובפיתוח של מוצרי מזון ושיטות עבודה חדשות.
במסגרת תהליכים אלו טכנולוג מזון יערוך בדיקות מקיפות ושיפורים של תהליכי בקרת האיכות במפעלי מזון של ספקים. הוא יעניק ליווי והכוונה צמודה לאורך כל שלבי הייצור החל מהשלבים הראשוניים בהם מצויים עדיין מוצרי המזון העתידיים במצבם הגולמי וכלה בייצור של המוצר הסופי. פיתוח של מוצרים חדשים ייעשה דרך מחקר מעמיק של שוק הצרכנים וכן ניתוח של טכנולוגיות מתקדמות קיימות. כל זאת ועוד על מנת לפתח רעיונות ייחודיים למוצרי מזון חדשים.
טכנולוג מזון בנוסף אחראי על בחירתם של חומרי הגלם ועוד מרכיבים נוספים מספקי המזון, על כל הנושא של הצעות מחיר בהתאם כמובן לעלויות של חומרי הגלם ואמצעי הייצור, במטרה להבטיח את רווחיותו העתידית של המוצר.