תינוקות, בשלבים הראשונים שבהם הם מחוץ לבטן, ממשיכים להתפתח גם לאחר הלידה. העובדה הזו משליכה על כל מערכת העיכול, שעדיין לא מסוגלת להתמודד עם כלל המזונות ואפילו חלב אם ובכך מתפתחים גזים רבים שמתקשים לצאת מבטן התינוק והופכים לבעיה נפוצה אצל תינוקות רבים עד להבשלה מלאה של מערכת העיכול והגוף כולו. אם כן, כיצד מזהים גזים אצל תינוק וכיצד מתמודדים איתם?
זיהוי
ראשית, בכדי לטפל באותם גזים אצל תינוק, כדאי קודם כל לזהות שאכן מדובר בבעיה הספציפית הזאת ולא בגורם אחר שממנו התינוק סובל, אם בכלל. קודם כל, כדאי לצאת מנקודת הנחה שבמידה והילד נמצא בשלבים הראשונים של התפתחותו, בחודשים הראשונים שבהם הוא יצא מהבטן, הסיכוי שההפרעה נובעת מהבטן גבוה יותר.
בנוסף, שימו לב גם לשלל הבעות הפנים ושפת הגוף של התינוק, היא תועיל לכם רבות בכדי לשים לב האם יש בעיה של גזים אצל תינוק. הסתכלו על הידיים – אם הוא מאגרף אותן, מקרב את הרגליים אל הבטן ומתכווץ כולו, ייתכן מאוד שהוא סובל מכאבים בבטן. כמו כן, בכי ממושך שלא נפסק מעיד גם הוא על כאבים.
טיפול בסוגים של גזים אצל תינוק
החדשות הטובות הן, שניתן לטפל ולהקל באותם גזים אצל תינוק. לפני שפונים להקלות באמצעות תרופות, ניתן לבצע פעולות פשוטות יותר, כמו עיסוי עדין, אמבטיה, חיבוק על הידיים והרגעה. בעיקרון התופעה אמורה לעבור בערך אחרי ארבעה חודשים, כאשר בזמן הזה ניתן להקל גם באמצעות משככים המיועדים לילדים.
התכשיר הנפוץ ביותר שמועיל בבעיה של גזים אצל תינוק, הוא סירופ לכאב בטן. סירופ לכאב בטן שמתאים לבעיה יבוא לעיתים בטעם מתוק כלשהו, כמו פטל, ויינתן באמצעות טיפות נוחות למדידה. החומרים הפעילים בתכשירים אמורים להוריד את כמות הגזים ובכך להקל על הבטן.