חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

עצות זהב לרוכשים דירה חדשה – חלק א'

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן ומקרקעין27/12/20121062 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

רכישת דירה עשויה להיות אחת מהעסקאות החשובות בחיינו. אנו משקיעים את מירב כספנו בקורת גג שבהרבה מקרים אמורה ללוות אותנו למשך החיים כולם או לפחות לתקופה ארוכה. לכן, יש להפעיל שיקול דעת מעמיק ולהשקיע זמן בבדיקות יסודיות הנחוצות למניעת הפתעות לא נעימות בהמשך. להלן מספר עצות חשובות שיסייעו לכם בכך:

א. בחירת הדירה:  לפני שתחליטו על הדירה שתרצו לרכוש – כדאי לקבל החלטה על איזור המגורים הרצוי. לכל אחד השיקולים שלו בבחירת סביבת המגורים וכדאי להשקיע זמן בבדיקת האיזור שנבחר: סיירו במקום, בדקו אם רמת השירותים מספקת אתכם (בתי ספר, תחבורה ציבורית, תחזוקה וכו'), ושוחחו עם תושבי השכונה כדי לשמוע חוות דעת שונות.

לאחר כל אלה בדקו את התכניות העתידיות לבנייה בסביבה – האם מתוכנן מרכז מסחרי בשכונה, כביש ראשי, שיפוצים וייעודים שונים שהוחלטו עבורה וכו'. את אלה תוכלו לבדוק בוועדה המקומית לתכנון ובנייה הנמצאת בכל רשות מקומית (תב"ע).

כעת, לבחירת הדירה עצמה: השקיעו זמן בבדיקת מיקום הדירה בסביבה, האם היא קרובה למפגעים שיציקו לכם בהמשך כמו כבישים סואנים, מתקנים לפינוי אשפה, וכדומה. בנוסף, בדקו האם מיקום הדירה בבניין מספק אתכם. זכרו שלכל קומה היתרונות והחסרונות שלה – בקומה התחתונה תהנו מגישה קלה ומהירה לדירה, אך גם תהיו חשופים לעוברים ושבים שברחוב, הקומה העליונה מספקת לא מעט פרטיות, אך עלולה להיות בעלת קשיי נגישות (בייחוד אם אין מעלית בבניין), וחשופה למפגעים שעלולים לקרות על גג הבניין.

ב. דברים שחשוב לבדוק לפני ביצוע הרכישה: אם אתם רוכשים דירה חדשה מקבלן, בדקו שהוא רשום כחוק בפנקס הקבלנים. כמו כן, בקשו לראות את רשיון בתוקף ושהוא מתאים לעבודות שהקבלן מתכנן לעשות: הרשיון מציין את העבודות שביכולתו של הקבלן לעשות, מהו סיווגו הכספי, ובאילו ענפים מותר לו לעסוק. בקרו גם בבניינים ודירות קודמים אותם בנה הקבלן על מנת להתרשם מאיכות העבודה והגימור.

עניין חשוב נוסף שיש לבדוק לפני הרכישה הוא בעלות על הקרקע. בדקו בלשכת רישום המקרקעין שהקרקע עליו נבנה הבניין היא בבעלות הקבלן ושאין על הקרקע חובות שעבוד או עיקולים מסוגים שונים. עוד דבר שחשוב לבדוק הוא אישור מנציבות מס הכנסה ומס רכוש – שבו אין מניעה לרישום הדירה על שמכם.

שימו לב כי לקבלן יש היתר בנייה חוקי מהרשות המקומית. בעת שיוצג לכם היתר הבנייה בדקו שמצויינים בו גוש, חלקה, ותת-חלקה שמתואמים את נתוני הבניין שבהקמה. בשום אופן אל תרכשו דירה בבניין שלא הוצא לגביו היתר בנייה כחוק.

אם הקרקע בבעלות המנהל – בדקו אם עברה היוון. אם לא, ייתכן שתצטרכו לשלם דמי היוון ודמי חכירה והסכמה בהמשך – תשלומים שעלולים להגיע לסכומים גבוהים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד גיא מנדלסון מתמחה בדיני מקרקעין. בעל תואר ראשון ושני במשפטים.
שותף במשרד מ. מנדלסון ושות', המתמחה בנדל"ן ומשקיע נדל"ן בעצמו.

מחבר "המדריך לרכישת דירה". לקבלת המדריך במתנה כנסו לכאן.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת גיא מנדלסון

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן18/07/13949 צפיות
רבים מאיתנו רואים ברכישת דירה חדשה מקבלן חלום רחוק שנראה לחלוטין בלתי מושג. מה שרבים אינם יודעים הוא כי משרד הבינוי והשיכון מסייע לאוכלוסיות רבות בקבלת משכנתאות רכישה, החל ממענקים וכלה בנקודות זכות המוענקות לאותן אוכלוסיות ומאפשרות להן לקבל משכנתאות בסכומים גבוהים יותר.

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן11/07/13966 צפיות
צעד מהותי וחשוב כמו רכישת דירה מחייב אתכם לנקוט בכל אמצעי ההגנה והבטחון שבהם תוכלו לנקוט, על מנת להבטיח שהעסקה תתבצע לטובת כל הצדדים, ועל מנת שתקבלו את הדירה שרכשתם בדיוק כפי שהובטח.

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן04/07/13953 צפיות
לאחר ההסכמה בעל פה ביניכם ובין מי מטעמו של הקבלן, תקבלו לידיכם טיויטת חוזה רכישת דירה מהקבלן לעיון וחתימה בהמשך, בצירוף כל הנספחים הרלוונטיים. במקרים מסויימים תצטרכו לחתום גם על טופס "בקשה לרכישת דירה" – מעין מסמך מקדים המלווה את הסכום הראשוני לתשלום, שיופקד בנאמנות בידי עורך הדין מטעם הקבלן, עד לחתימה על החוזה.

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן27/06/13830 צפיות
רכישת דירה חדשה מקבלן היא צעד גדול וחשוב, ולכן נוצר הנוהג לחתימה על זכרון דברים ראשוני כהקדמה לחתימה על החוזה בין המוכר והקונה. זכרון דברים, בניגוד למה שרבים נוהגים לחשוב, הינו מסמך משפטי לכל דבר, ומחייב את שני הצדדים על הפרטים המצויינים בו. בכל מקרה של חילוקי דעות בהמשך, מהווה זכרון דברים מסמך רשמי בפני בית המשפט.

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן ומקרקעין20/06/131321 צפיות
רכישת דירה חדשה מקבלן היא אירוע מרגש ומשמח בחיינו. בפעולה זו, אנו למעשה מגשימים חלום אנושי טריוויאלי, של קורת גג לנו ולבני משפחתנו. עם זאת, תקלות וליקויים עלולים להיווצר תמיד, גם בדירות שנבנו על ידי הקבלנים הטובים ביותר.

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן ומקרקעין20/06/131008 צפיות
רכישת דירה חדשה מקבלן היא אירוע מרגש ומשמח בחיינו. בפעולה זו, אנו למעשה מגשימים חלום אנושי טריוויאלי, של קורת גג לנו ולבני משפחתנו. עם זאת, תקלות וליקויים עלולים להיווצר תמיד, גם בדירות שנבנו על ידי הקבלנים הטובים ביותר.

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן13/06/13986 צפיות
רכישת דירה חדשה היא החלטה שאין להקל בה ראש. החישובים הפיננסיים שאנו עושים לפני ביצוע צעד שכזה הם חשובים ביותר, אולם הם לחלוטין אינם מספיקים. הנה עיקרי הדברים שחשוב לבדוק לפני רכישת דירה מקבלן.

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211788 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201392 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201616 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201412 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201704 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/201073 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/201034 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica