ניתן להמשיל פיצריות בתל אביב לצמיחת פטריות לאחר הגשם. כמות הפיצריות היא כה גדולה והיצע הסגנונות כה רחב עד כי כל חובב פיצה מושבע יוכל למצוא לעצמו את אותה אחת לה הוא מתאווה.
אז איך נדע לבחור איזו מביניהן הטובה ביותר?
פיצריות בתל אביב - נקודות חשובות
- כשרות - העיר תל אביב דוגלת באורח חיים חופשי ומסעדות רבות בה נוהגות לאמץ את תרבות האכילה האירופאית והלא כשרה. דבר זה תקף גם לגבי הפיצות אותן מציעה העיר לציבור תושביה ואורחיה. אם אתם שומרים על כשרות, כדאי תמיד לוודא כי מדובר בפיצרייה אשר מציגה בפני לקוחותיה תעודת כשרות של הבד"ץ.
- שעות השיא - שעות הערב מוגדרות כשעות העומס ברוב הפיצריות בעיר ולכן חשוב לקחת בחשבון כי קרוב לוודאי שזמן השליחות יהיה ארוך יותר מהרגיל.
- עלויות- טווח המחירים של פיצות בתל אביב משתנה וניתן למצוא פיצרייה המציעה מגש פיצה בינוני ב- 25 ₪ ושליחות עד הבית ללא עלות. מנגד, ישנן פיצריות אשר גובות שישים, שבעים ואף שמונים ₪ על מגש פיצה וכן על השליחות. ככל שהפיצרייה בעלת מוניטין מוצלח יותר והחומרים בהם משתמשים להכנת פיצות איכותיים יותר, כך גם המחיר יהיה גבוה יותר.
- מבצעים- כיוון שקיימת תחרות כה גדולה בין הפיצריות בעיר וכל פיצרייה מעוניינת למשוך את הלקוחות אליה, קיימים מבצעים רבים. רוב המבצעים משויכים אל רשת הפיצה המוכרות בעיר ולכן טרם מזמינים פיצות בפיצרייה אקראית שאת שמה מצאתם על עלון פרסומי זרוק בבית, משתלם לבדוק אילו מבצעים קיימים.
פיצות בעיר תל אביב- מרכיבי הפיצה
כל פיצה בתל אביב שונה בטעמה, במרקם הבצק שלה, ברוטב הנמרח על הבצק ובתוספות אשר עליה. אך למרות מגוון הסגנונות והטעמים כל הפיצות עשויות מאותם מרכיבים בסיסיים:
- בצק- הפיצריות בעלות המוניטין שמות דגש על הכנת בצק טרי מדי יום ומאפשרות ללקוחותיהם לאכול פיצות מבצק דק ופריך או מבצק עבה ואוורירי.
- גבינה- ישנן פיצריות המציעות גבינה ישראלית, כמו למשל גבינת העמק, אך הגבינה בה משתמשים ברוב הפיצריות היא גבינת מוצרלה או גבינת גאודה.
- רוטב- פיצריות רבות מתהדרות במתכון הסודי לרוטב העגבניות שלהן. רוב המקומות משתמשים בעגבניות איטלקיות מיובאות להכנת הרוטב או ברוטב העשוי מעגבניות ישראליות מרוסקות.
לסיכום, המבחר הגדול של הפיצריות פותח בפניכם עולם ומלואו, ולרגע תרגישו איטליה באוויר, אך מצד שני מקשה על הבחירה. כמו בהרבה תחומים בחיים, גם לבחור פיצות בתל אביב כדאי לקבל המלצות ולהתחיל לנסות ולטעום...