מה קודם למה - בגרות או פסיכומטרי ?
לקראת ההרשמה ללימודים אקדמיים נדרשים מועמדים רבים לגשת לבחינה הפסיכומטרית ולהשלים בגרויות, ובתוך כך מתבלטים באיזה תחום עדיף להיבחן קודם. למשל, האם השלמה של בגרויות במתמטיקה ובאנגלית תסייע ללימודי ההכנה לפסיכומטרי, או שמא להיפך? בדומה לתחומים אחרים בחיים גם כאן אין מענה חד משמעי, והתשובה תלויה במספר גורמים.
מהם תנאי הקבלה למוסד האקדמי
לפני שאתם תוהים בכלל אם להשקיע בבגרות או בפסיכומטרי, חשוב לברר מהם תנאי הקבלה הנדרשים במוסד בו אתם חפצים ללמוד. קיימות פקולטות בהן ציוני הפסיכומטרי הנדרשים הינם נמוכים למדי, וכל הנחוץ הוא להשקיע בהשלמת כמה בגרויות מורחבות. מאידך, ייתכן שממוצע הבגרות שלכם מספיק בהחלט עבור הפקולטה שאתם מבקשים להתקבל אליה, וכל שיידרש מכם הוא ציון פסיכומטרי גבוה. מכאן שחשוב להבין לאיזו מגמה אתם מכוונים ולהשוות את תנאי הקבלה אליה במספר מוסדות מובילים.
מספר גדול של בגרויות להשלמה
במידה והינכם נדרשים לגשת למספר גדול של בגרויות, מומלץ להשקיע ראשית את מירב המאמצים דווקא בבחינה הפסיכומטרית. אם תצליחו להשיג ציון גבוה בבחינה, ייתכן שתידרשו להשלים או לשפר מספר מצומצם יותר של בגרויות. במידה ולא הצלחתם להגיע לציון גבוה במיוחד ויש לכם מספר גדול של בגרויות להשלים, כדאי להירשם ללימודי מכינה או למכון פרטי ובמקביל להירשם גם למבחן פסיכומטרי חוזר.
השלמת בגרויות באנגלית ובמתמטיקה
החומר הנלמד לקראת הבגרויות באנגלית ובמתמטיקה הינו דומה למדי לתכני הפסיכומטרי, אך בשל מבנה הבחינה והצורך להשיב מהר על כל שאלה נחשב המבחן הפסיכומטרי לקשה יותר. לכן במקרים בהם יש להשלים או לשפר בגרויות באנגלית ובמתמטיקה עדיף לגשת אליהן עוד לפני הפסיכומטרי, שכן ההתכוננות תסייע גם בהכנה לבחינה ותגדיל את הסיכוי להוציא בה ציון גבוה. מאידך, כאשר מדובר בהשלמת בגרויות בודדות במקצועות אחרים, כמו בהיסטוריה או תנ"ך, אין זה משנה אם ניגשים לפני או אחרי הפסיכומטרי. כל אחד יכול לבחור במועדים המתאימים לצרכיו ולתוכניותיו.