לוחמת "הגנה עצמית" (מוכרת כמובן גם בשם "קרב מגע") עוסקת בראש ובראשונה בהענקת מספר דברים, כמו למשל: ערכים שמשפיעים על גידלתו של האדם, על התפתחותו וחינוכו של האדם. כל הערכים הללו חשובים מאין כמותם על מנת להצליח ללמוד את שיטת ההגנה העצמית. על מנת להצליח ללמוד "הגנה עצמית" לומדים זאת בשלבים.
הגנה עצמית – השפעות חברתיות
אנשים ששומעים שלהגנה עצמית יש השפעות חברתיות ישירות מרימים גבה ולא מאמינים אך מדובר על דבר נכון לגמרי. אין זה סוד שהחברה הישראלית היא חברה שנוטה לאלימות ועל אחת כמה וכמה שמדובר על אלימות בבתי ספר. ילד שהולך לבית ספר באופן יומיומי ונאלץ להתמודד עם אלימות אשר מופנת כלפיו נאלץ להתמודד עם השלכות חברתיות לכך, כגון: ביטחון עצמי נמוך, חרדות לצד פחדים, התבודדות ומצד שני אותם ילדים מכים תופסים את אותו הילד כחלש, כקורבן אותו ניתן להשפיל בכל עת שרק יתחשק להם.
מדובר על מצב מאוד זניח בעולם בכלל ובארץ ישראל בפרט. בכדי שהילד לא יפול קורבן בבית ספר וגם בתור אדם בוגר ברחוב, ניתן לשנות את התמונה בצורה משמעותית. התרופה "למכה" זו נקראת – הגנה עצמית. קרב מגע היא תורה בכל עצמה שמעניקה מענה בדיוק לבעיות שהצגנו קודם לכן והיא מתייחסת אליהן בשתי אופנים מרכזיים והם: ההיבט הטכני – מדובר על אחת השיטות המהירות וכן גם היעילות ללימוד הגנה. מעבר לכך, מדובר גם על היבט חינוכי – למרות מה שרבים חושבים הגנה עצמית היא שיטה שאיננה דוגלת באלימות ומלמדת את התלמידים קודם כל להקשיב, להירגע, להיות סובלניים ובעצם להבין שהאפשרות האחרונה ורק אם אין ברירה היא ההגנה עצמית או "השבת אש".