תזרים מזומנים הוא דבר שחשוב מאוד לבעלי עסקים. חשוב מאוד שיהיה סכום של מזומנים די גדול שעליו בית העסק יכול להישען, בין אם בתי העסק הם גדולים ובמיוחד אם הם קטנים. בגלל זה גם לבתי העסק חשוב לשמור על סכום המזומנים שברשותו ולהשתדל לא לבזבזו בהוצאות מיותרות בכדי לא להגיע, חס וחלילה, לפשיטת רגל.
במקרה הזה, שימוש בשקים דחויים יכול לעזור לעסקים במשק להתנהל מחודש לחודש.
השימוש בשקים דחויים יכול לעזור במיוחד לעסקים חדשים, המנסים לבסס את עצמם ולצבור לעצמם הון מזומן וכמובן לעסקים קטנים המנסים לשרוד במצב הכלכלי הקשה של ימינו.
נכיון שקים - פתרון טוב למזומנים:
בעלי העסקים אמנם נותנים שקים דחויים על מנת לכבדם בבוא העת, אבל, כמובן, גם מקבלים הרבה שקים דחויים מלקוחותיהם. - זה, בתנאי, כמובן, שהם מאפשרים זאת ללקוחותיהם. (דבר שיכול רק להרחיב את מעגל הלקוחות שלהם). מה קורה אם בתי העסק צריכים יותר מזומן, ברגע נתון, בקופה מאשר מלאי של שקים דחויים שאין להם ערך עכשווי אלא רק במועד עתידי - ברגע פירעונם. - לבעיה זאת בא פתרון בצורה של נכיון שקים.
מהו נכיון שקים:
נכיון שקים מאפשר לבעלי עסקים לקבל מזומן ביד תמורת השקים הדחויים שאותם הם מוסרים. נכיון שקים נעשה תמורת ריבית אותה גובים הבנקים או העסקים הפרטיים (שעסקם הוא נכיון שקים) בזמן נתינת המזומן תמורת השקים. - בדרך כלל, ככל שזמן שפרעון של שק דחוי יהיה רחוק יותר כך הריבית שתילקח תמורתו תהיה גדולה יותר. (כלומר סכום המזומן שיתקבל תמורתו יהיה נמוך יותר).
במה עדיפה חברה פרטית על נכיון שקים על ידי הבנק:
יש כמה מצבים שבהם הבנק לא יסכים לבצע נכיון שקים: אם עברו יותר מששה חודשים מיום הפירעון של השק אז הבנק לא יסכים לגבות אותו. הבנק לא יסכים לנכיון השקים גם במקרה ועל השקים כתוב "למוטב בלבד" - כלומר שסחירותם הוגבלה. *במקרים אלו חברות פרטיות כן יסכימו לבצע את הנכיון אבל חשוב מאוד לברר, במקרה של חברה פרטית, שהחברה היא חוקית ופועלת ברישיון של משרד האוצר. - כמו כן כדאי לעשות סקר קצר ולגלות איפה אתם משלמים פחות ריבית על ביצוע פעולת הניכוי.