חפש מאמרים:
שלום אורח
25.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

איך נתמודד עם חרדות ופחדים?

מאת: דבורה עידןהורות28/11/2012753 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

איך נתמודד עם חרדות ופחדים?

ימים אלו לא קלים לנו כהורים, הדאגה מחלחלת לתוכנו, והפחד והחרדה מהווים חלק מחיי היומיום שלנו. זוהי לא רק דאגה נפשית אלא גם דאגה אשר משפיעה על גופנו, ואם זה ככה לנו כהורים הרי לילדינו זה קשה יותר.

הילדים חווים: כאבי ראש, או כאבי בטן, מתקשים להירדם. מרבים לבכות ואינם מתנהגים כרגיל.

איך נוכל לעזור לעצמנו ולילדנו להתמודד עם החרדה?

חשבו בהגיון – חשבו מהם הדברים הפחות מפחידים שיכולים לקרות בזמן אזעקה, ומה הסיכוי שנצליח להיכנס לממ"ד לפני הנפילה.

צפו בטלויזיה בזמן קבוע - החליטו שאתם וילדכם צופים פעמיים ביום בחדשות, ולא צופים בכל הפרשנויות ובכל התכניות אשר עוסקות בניתוח של מבצע עמוד ענן .... ותרוויחו זמן איכות עם הילדים, (צפו איתם בסרטים ,דברו איתם על הסרטים, ספרו סיפורים, שחקו משחקים ופעילויות, וארגנו יחדיו את הבית.) והתוצאה תהיה שהמחשבות שלכם תתמקדנה בבית שלכם, בילדים ובעצמכם.

הפכו את הכניסה לממ"ד למשחק - עשו תחרויות כמה מהר אתם מצליחים להיכנס (בדקו זמן) ..... ותנו לילדים את השעון שהם יזרזו את כולם, יספרו בקול וכו....

• .קפצצו בממ"ד - קפיצות יעזרו לכם ולילדכם להירגע. " הנפש והגוף נרגעים ביחד" ובנוסף בזמן הקפיצות אינכם חושבים מחשבות ואינכם מודאגים. ניתן להמציא משחקי קפיצה. למשל לספור כמה קפיצות מצליחים לעשות ב- 7 דקות. כאשר סופרים בקול ומדרבנים את כולם.

נשימה בטנית – כאשר מרגישים מודאגים או לחוצים , אמדו את ילדכם כיצד לשאוף דרך האף ולנשוף דרך הפה, וזאת תוך כדי התמקדות בהעברת הבטן פנימה והחוצה בהתאמה. ואם ילדיכם מאוד צעירים, הציעו לילדים להחזיק בובת פרווה להניח את ידם על הבטן שלה כך שהבובה תוכל לראות את הנשימות כאילו היא נושמת. נשימה בטנית ממוקדת היא אחת הדרכים המהירות והקלות ביותר כדי להאט את קצב הלב שלך ולהרגיע את הגוף.

כול יציאה מהממ"ד – תחגגו ,את היחד, את ההתנהלות,

כאשר הילדים מפחדים – דמיינו "תיבת דאגה ופחד", והכניסו לתוכה את הפחד. הקדישו כל יום פרק זמן של 5 – 10 דקות כ"זמן דאגה" בזמן זה הילדים הפוחדים וההורים פותחים יחדיו את התיבה ומדברים על מה שמטריד אותם. אפשר גם לפתוח את התיבה פעמיים ביום. זוהי דרך נהדרת אשר תאפשר לכם ההורים וגם לילדים שלכם להרגיש כאילו אתם שולטים בפחד, ובסופו של דבר התמודדתם עם הפחד, ואף תשחררו אותו באהבה.

בסופו של יום, הורים, אתם תהיו שם עבור ילדכם. תתמכו בעצמכם ובילדים, כי למרות הפחדים, הדאגות והחרדות, תקופה כזו יכולה לעשות לכם נפלאות כמשפחה.

לקבלת תובנות נוספות וידע חשוב לחצו כאן

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר: