תהליך הגירושין הוא תהליך קשה מאד עבור כל זוג, גם אם מדובר בחברים הכי טובים שהחליטו לסיים את דרכם הרומנטית ו"להיפרד כידידים". לצד דיוני משמורת ומזונות, אחד הדברים הקשים ביותר שבני זוג מתמודדים איתם במהלך גירושין הוא נושא חלוקת הרכוש ביניהם שהופך לעיתים קרובות למקור לריבים וויכוחים רבים.
דרך קלה לפתור את נושא חלוקת הרכוש אפילו לפני שמתחתנים, היא לערוך הסכם ממון מסודר אצל עורך דין, שיפרט לפי חוק את כל הרכוש שנצבר אצל כל אחד מבני הזוג ויתייחס למה שיקרה במידה והזוג יתגרש. הסכם זה יכול לחסוך הרבה עוגמת נפש בזמן הגירושין אך הוא נחשב לבעייתי מבחינה מחשבתית עבור זוגות רבים, שמעדיפים שלא לחשוב על הנושא בתקופה טובה של היחסים שלהם.
חלוקת רכוש - למה זה מתייחס?
אם לא חתמנו על הסכם ממון ואנחנו צריכים לבצע הסכם חלוקת רכוש במסגרת סיכומי הגירושין שלנו, אנחנו למעשה מתייחסים לכל הרכוש שנצבר על ידי בני הזוג במהלך נישואיהם. רכוש זה מתייחס לנכסי הנדל"ן, מכוניות, חשבונות עו"ש, פקדונות וחסכונות, צבירת כסף בביטוחים, פנסיה וקרנות השתלמות, רכוש שהוא קניין כמו מוצרי חשמל למשל ולמעשה לכל מה ששייך לבני הזוג. לפי החוק דנים גם בנושא של עסקים, במידה ואחד מבני הזוג הוא בעל עסק.
הדרך הטובה ביותר להימנע ממחלוקות לגבי הרכוש היא להיצמד לחוק היבש בנושא זה - חוק הממון משנת 1974. בנוסף, התייעצות וילווי של עו"ד לגירושין היא הכרח כדי ליצור הסכם שמתאים לכל הצדדים ושומר על האינטרסים של כל בני המשפחה, גם של הילדים. עורך דין לענייני גירושין הוא הכרח לכל זוג שמחליט להתגרש אך הצורך למצוא אחד שיש לו ניסיון, ידע מקצועי, יכולת תמיכה והדרכה ועמידה על האינטרסים של לקוחותיו חיוני במיוחד.
מה להגיש בצד?
לצד ענייני חלוקת רכוש שהם ללא ספק חלק רציני ביותר בתהליך עריכת הסכם הגירושין, עורך דין מטפל גם בתחומים כמו התמודדות עם בית המשפט לענייני משפחה בנושא המשמורת והסכמי הראייה ובנושא תשלומי דמי המזונות. מציאת עורך דין שיוכל לספק שירות מקצועי בכל התחומים האלה תהפוך את התהליך לקל יותר עבור שני בני הזוג ושאר בני המשפחה.