ניקוי ארובות של מנדפים מחייב בדיקה תקופתית וגם ניקוי מנדפים קבוע. מערכת המנדפים יעילה ביניקת העשן של הבישול במטבחים תעשייתיים. ניקוי הארובות של המנדפים חייב להיות מבוצע על פי תקנים ישראלים ואמריקאים (NFPA-96 אמריקאי). הסטנדרטים הבינלאומיים מסייעים למערכת המנדפים לפעול כתקנם. הבטיחות והניקיון חשובים מאד עבור שמירה על תפקוד המנדפים לאורך זמן.
מדוע חשוב לקבל אישור התקנה של מנדפים?
חשוב כי בתום הניקוי, אותו טכנאי אשר פעל במטבח יספק את התעודה והאישור כי ביצע את העבודה כדת וכדין. את האישורים הללו חשוב לשמור עבור חברת הביטוח. הם מאפשרים את מתן התוקף עבור פוליסת הביטוח של העסק, יעילות כאשר יש צורך בשירותי הצלה וכבאות, ונדרשות על מנת לקבל אישור רישיון על העסק. כמו כן, הם נדרשים עבור שירותי התברואה – הם מאשרים את הדרישות בתחום הסניטריה עבור שימוש במטבח, יעילים עבור פקחי משרד איכות הסביבה אשר בודקים אם מערכות הנידוף של העשן, לאחר התקנתם או לאחר ניקוי מנדפים, אינן פולטות אדים וריח בלתי נעים לסביבה אשר מהווים מפגע.
מהי חברה אמינה?
חברה עבור התקנה של מנדפים, המספקת גם את שירות התיקונים ואת שירות הניקוי התקופתי, חייבת להיות מקצועית ומתמחה במטבחים תעשייתיים. קיימים מנדפים גם בתחומים אחרים. חברות שמספקות שירותים בתחום עבור מעבדות, לדוגמה, אינן בהכרח חברות אשר תוכלנה לספק שירות איכותי ומקצועי עבור מטבחים תעשייתיים רק מכיוון שהן עוסקות בתחום המנדפים. על מנת להתרשם מעבודות קודמות וכן על מנת לוודא כי אותה חברה בעלת ניסיון רב, מומלץ להביט על פרויקטים קודמים ולבקש לשוחח עם לקוחות נוספים.
ניקוי הארובות של המנדפים
לא כל אחד יכול לבצע את העבודה על פי התקן הרצוי ובצורה טובה. אחרת כל בעל עסק היה חוסך בעלויות ומנקה בעצמו. יש צורך בידע רחב על אופן הפעולה של כל המנדף עצמו וכן בטיב החומרים אשר אכן יעילים עבור ניקוי ארובות כך שלא יפגעו בהן ושהניקיון אכן יהיה יעיל ומהיר. עבודה אפקטיבית ויסודית תתבצע על ידי טכנאי מוסמך. הארובה מכילה תעלות וכן פינות שלא תמיד פשוט להגיע אליהם. החומרים המשמשים את הטכנאי מפרקים את השומן המצטבר בארובה בכל מקום, את הלכלוך ואת הפיח. מדובר על חומרים שאנשים מוסמכים לשימוש בהם, יכולים לעבוד עמם.
מדוע חשוב לנקות את הארובה?
הארובה היא המרחב אליו נכנס כל האוויר אשר רווי באדים. השומן מצטבר בארובה עצמה ובמשך הזמן נוצרת שכבה של שומן אשר במידה ואינה מטופלת בזמן, עלולה לפגוע באדם העובד תחת המנדף (מול הכיריים), ובעסק עצמו. השומן קשיח בטמפרטורה נמוכה, אבל בטמפרטורה גבוהה הוא נמס ומתחיל לטפטף אל סיר הבישול או על האדם מתחת למנדף. מעבר לכך, השומן עלול להגיע אל להבת הכיריים ולהתלקח בעצמו: מצב שעלול ליצור שריפה מיידית.