חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

שיטות הגשה של קייטרינג

מאת: מדריך קייטרינגקייטרינג15/11/2012985 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

היום כאשר בוחרים שירותי קייטרינג לאירוע, אחד הנושאים החשובים שצריך לבדוק היטב זהו סוג ההגשה, זה נכון גם לגבי אירועים אשר נערכים וגני אירועים ואולמות שיש להם מטבח משלהם, צריך לבדוק את שיטות ההגשה מבעוד מועד.
עלות של שרות באירוע מייקרות את עלות האירוע והקייטרינג (תלוי בגודל האירוע) צריך לשלם למלצרים, לברמנים, ולמנהל האירוע וכמובן יש ג את הטיפים  אשר נהוג לתת לצוות המלצרים בטום האירוע.

שיטות הגשה מוכרות

קיימות מספר שיטות הגשה אשר חברות קייטרינג השונות מספקות כגון בופה, הגשה לשולחנות, אמריקן סרוויס, מלצרים מסתובבים, מטבח פתוח ועוד. לפניכם פירוט השיטות הקיימות עם היתרונות והחסרונות הגלומים בהם:

· בופה: שיטת ההגשה הפופולארית ביותר ברוב האירועים, מספר בוצ'רים מעץ תלוי בכמות המוזמנים (מומלץ עמדת הגשה על כל 60 – 70 מוזמנים) אשר מגישות למוזמנים את האוכל.
היתרונות החשובים בשיטת הגשה זו שניתן לחסוך במספר המלצרים, קיימת בקרה על כמות האוכל אשר כל מוזמן מקבל, החיסרון העיקרי הוא שלשף לא ניתנת ההזדמנות להציג את כשרונו היצירתי בעיצוב המנות.

· בופה בהגשה עצמית: בשיטה זו לא נעזרים בשרות כלל אולי רק לעריכה ראשונית מה שחוסך הרבה כסף, החיסרון העיקרי לא ניתן לפקח על כמות המנות שכל מוזמן לוקח, ודורש תפעול שוטף של העמדה על ידי אחד מהמכרים.

· אמריקן סרוויס: בשיטת הגשה זו כל סועד מקבל מנה אישית מעוצבת, המנות יוצאות מהמטבח מעוצבות על הצלחת, היתרונות בשיטה זו שהסועד נהנה גם רמת עיצוב של המנה, שליטה מלאה על כמות המנות המוגשות, החיסרון הוא בשיטה זו שנדרש עבורה מספר גדול יותר של אנשי שרות גם מלצרים וגם עובדי מטבח וזאת בגלל שכל מנה מקבלת יחס אישי.

· הגשה לשולחנות (מרכז שולחן): השיטה המסורתית אשר היתה מקובלת מאוד בשנות ה80 בשיטה זו מניחים במרכז השולחן מגשי ארוח עם המנות שנבחרו וכל סועד לוקח כאוות נפשו, היתרונות כאן שלא נדרשת כמות גדול של נותני שרות, והתפעול מהיר יותר, החסרונות הם ברמת העיצוב אשר לא בא לידי, ואין בקרה על כמות המנות הנאכלת על ידי כל סועד.

· מלצרים מסתובבים: שיטה זו לא מתאימה לכל אירוע או לכל אורך האירוע, מתאימה לקבלות פנים באירועים גדולים כחתונות ואירועי קוקטייל לכל אורך האירוע, בשיטה זו מלצרים מסתובבים בין הקהל עם מגשים ומגישים מנות קטנות מעוצבות (פינגר פוד) לכל מוזמן.

· מטבח פתוח: שיטת הגשה זו מבוקשת יותר ויותר בתקופה האחרונה, במטבח פתוח לשיטת הגשה זו אין הגשה לשולחן אלא ניתן לקבל במהלך כל האירוע את המנות מהתפריט הנבחר בכל רגע שמתחשק לכם.
העמדות מאויישות על ידי שפים והמנות מוכנות פרונטאלית לעיני המוזמנים,עלות שיטת הגשה זו גבוהה מאוד משום שמעסיקים באירוע כמות גדולה של שפים ועמדות הכנה עם ציוד רב.

בדקו עם חברות הקייטרינג או גן האירועים האם הם מספקים את שיטת ההגשה בה אתם מעוניינים (לא כל החברות קייטרינג וגני האירועים או אולמות מספקות את כל שיטות ההגשה). בנוסף נושא ההגשה גם מאוד משתנה בקרב סוג האוכלוסייה והקהל, ישנם אירועים שאמריקן סרוויס או בופה לא יתאימו ( למשל בעדה הבוכרית והגרוזינית מקובלת רק שיטת ההגשה מסורתית לשולחנות) וזה משנה את כללי המשחק, בנוסף תמיד ניתן לשלב ולמשל ובחור בבופה אבל לסגור מראש שיהיו מספר שולחנות שיהיה צורך בהגשה של הסבתות ומובוגרים בדרך כלל.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מדריך קייטרינג

מאת: מדריך קייטרינגבר ובת מצווה01/10/131081 צפיות
תכנון בר או בת מצווה יכול להיות עשיר באטרקציות, וגימיקים אך ישנו מכנה משותף אחד שחשוב לכולם והוא הפתרון הקולינארי.

מאת: מדריך קייטרינגקייטרינג11/06/131003 צפיות
ולא מדובר רק על שמלת הכלה או חליפת החתן, אלא על תפריט חלבי באירוע שכולו לבן

מאת: מדריך קייטרינגקייטרינג10/10/12813 צפיות
אין צל של ספק שיום החתונה הוא היום החשוב בחיים לזוגות רבים, וההכנות ליום הזה יכולות להיות ארוכות מתישות ויקרות.

מאת: מדריך קייטרינגקייטרינג11/09/12993 צפיות
ובכן את השאלה הזו רבים שואלים לפני בחירת חברת קייטרינג לאירוע שלהם, ויש כאלו אף מקובעים אשר לא רוצים לחשוב אחרת. אז לפניכם מספר נקודות אשר אולי ישנו לכם את החשיבה

מאת: מדריך קייטרינגקייטרינג28/08/12857 צפיות
חגיגת הבר או הבת מצווה מהווה את סימן ההתבגרות הראשוני, וניתן לחגוג את האירוע במגוון דרכים. יש כאלו שיסתפקו בעליה לתורה וכיבוד קל לאחר הטקס ויש כאלו שיערכו חגיגה מפוארת

מאת: מדריך קייטרינגקייטרינג17/08/12798 צפיות
החגים בפתח ויחד עימם סערת הקניות לבישולי החג. זהו נמאס החג הזה נעזרים בחברת קייטרינג

מאת: מדריך קייטרינגקייטרינג31/05/121009 צפיות
רבים אשר מתכננים אירוע קטן או ארוחה משפחתית, אומרים מה פתאום להזמין קייטרינג לא חבל על הכסף, אנו יכולים לעשות זאת לבד אך האם זה באמת זול יותר?

מאמרים נוספים בנושא קייטרינג

מאת: רוני הכהןקייטרינג18/03/192954 צפיות
אוכל גורמה וכשר

מאת: שרון צרפתיקייטרינג24/12/183173 צפיות
אוכל הוא לא משחק של ילדים, ועם ארוחה ברמה גבוהה שאותה מייעדים להגיש, זה בהחלט מותר לפנק ולהתפנק עם שירותי גורמה לאירוע שלא חוגגים בכל יום בחיים.

מאת: רועי כץקייטרינג16/12/182372 צפיות
בחיים ישנם אירועים רבים - ברית מילה, זבד הבת, בר מצוה, בת מצוה, חתונה, חנוכת בית, יום נישואים, ימי הולדת , הכנסת ספר תורה ולצערנו גם אזכרות.

מאת: עופר שלוקייטרינג30/06/181781 צפיות
פירות טריים וחתוכים לאירועים

מאת: דניאל מלמדקייטרינג20/06/181705 צפיות
באנגלית אומרים Everything's count – הכל נחשב, וזה בדיוק מה שאתם צריכים להבין לגבי האירוע הקטן שאתם עורכים – הכל נחשב, החל מזהות המוזמנים והקשר ביניהם ועד צבע המפיות והמפות על שולחנות האוכל. מעבר לכל מרכיבי ההפקה, ויש רבים כאלה, לאוכל ישנו תפקיד חשוב ומכריע בחוויה שתוכלו ליצור לאורחים שלכם באירוע קטן ואינטימי, ואם אתם הולכים על קייטרינג בסגנון בשרי מובהק, זה עוד יותר משמעותי.

מאת: רוני הכהןקייטרינג22/03/181527 צפיות
אם יש לך אירוע מיוחד כגון מסיבת רווקות הם יכולים לעשות מגשי אירוח לאירועים קטנים מדהים של מזונות אצבע בשבילך וכל החברות ייהנו כי מאירוע טעים לפי נושא נבחר ורלבנטי.

מאת: orya peryקייטרינג12/03/181579 צפיות
ישנם כל מיני סוגים של אירועים, אך באירועי חברה למשל, יש לשים דגש גם על הפרטים הגדולים אך גם על הקטנים. יש לקבוע תחילה את מטרת האירוע, כמה מוזמנים יגיעו, התקציב המתאים להפקת האירוע, מסרים שונים שאתם מעוניינים להעביר ועוד. המסגרת התקציבית, הינה קריטית לאירוע

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica