קידום הרעיון הסולארי בישראל
מעבר לעבודה שעל בתים יש כיום דודי שמש שפועלים על אנרגיה סולארית, הרפורמה החשובה ביותר בתחום נעשתה בשנת 2008. החל משנה זו, מרשה ומאשרת חברת החשמל לכל צרכן באשר הוא - פרטי או עסקי, להתקין מערכת מיוחדת אשר תעשה שימוש ותמיר אנרגיה סולארית לאנרגיה חשמלית. האישור המיוחד בכך הוא שאפשר כעת לעשות שימשו במערכת הסולארית לא רק עבור ייצור עצמי. במידה ומדובר על ייצור עודף - האנרגיה מועברת אוטומטית אל חברת החשמל, אשר משלמת כסף לאזרחים(!) על כל קוט"ש. חשוב להבין כי יש מגבלה על הכמות של אנרגיה סולארית שאפשר למכור לחברת החשמל, אך עדיין מדובר על סכומים גבוהים מאד שיכולים להגיע לעשרות ואף מאות אלפי ש"ח בשנה.
אתם בוודאי תוהים כעת איך אפשר בכלל להתקין מערכות של אנרגיה סולארית. לשם כך, יש כמובן צורך לפנות לחברה מקצועית שגם תשיג עבורכם את האישורים הדרושים, גם תבצע תכנון מפורט של המערכות, תבצע התקנה וגם תיתן לכם אחריות. לא קשה לנחש שתהליך כזה של הרכבת מערכות אנרגיה סולארית עולה לא מעט כסף. למעשה - מדובר על השקעה לכל דבר ועניין, ממש כאילו קניתם כעת נדל"ן והשכרתם אותו. אז מה אפשר לעשות במידה ואין לכם מימון ישיר מכספכם? למזלכם, הבנקים גם הם אוהבים מאד את הרעיון של אנרגיה סולארית, ומבינים כי מדובר בהשקעה אשר מחזירה את עצמה. לכן, מוכנים הבנקים להעניק היום הלוואות אשר יממנו לפחות 80% מהעלות של התקנת מערכות סולאריות (ולעתים גם מדובר על מימון של 100%). הריביות אינן גבוהות במיוחד, וההשקעה מחזירה את עצמה תוך זמן קצר יחסית.
מהם התנאים לחתימה?
אם אתם רוצים להתקין מערכת של אנרגיה סולארית ולחבר אותה לרשת החשמל הארצית כך שגם יהיה לכם גיבוי חם כשהשמש מתחבאת וגם תוכלו למכור חשמל לחברת החשמל, עליכם להשיג כמובן את הסכמתה של חברת החשמל לכך. באופן עקרוני, חברת החשמל מקיימת חוזים למכירת אנרגיה סולארית למשך תקופת זמן של 20 שנה. אפשר שבעתיד כאשר יחלפו השנים והמודל יצליח - יהיה אפשר לחתום לזמן ארוך יותר.