כל הסידורים שיש לעשות
ראשית, לפני שמתקינים מערכות סולאריות יש לדאוג לכל האישורים המתאימים. יש לקבל אישורים מחברת החשמל כמובן. במקביל יש לקבל היתר לבניה חריגה על הגג מהרשות המקומית בה נמצא המבנה. כמו כן, עליכם לקבל אישור להיות תחנה מפיקת חשמל ממשרד התשתיות. מדובר בתהליך שיכול לקחת לא מעט זמן, משום שהרפורמה שמאפשרת בכלל להתקין מערכות סולאריות אצל אנשים וגופים פרטיים יצאה לדרך רק בשנת 2008, כך שבכל מקרה אתם תהיו מהראשונים בארץ, ביחד עם עוד כמה עשרות גופים אחרים שכבר הצטרפו לתהליך.
סידור נוסף שיש לעשות בדרך הוא כמובן לתכנן כמו שצריך את ההתקנה של המערכת. יש לקחת בחשבון את הזוויות שבהן יוצבו התאים, את גובה הגג שלכן, את הגודל שלו, את השיפוע שלו (בפרט אם מדובר על הבדלים בין גג רעפים לגג שטוח). יש לשים לב בהתקנה של מערכות סולאריות כי אין עצמים מסביב שיכולים להפריע ולחסום את קרני השמש. כמו כן יש לקחת בחשבון את התקנת הזוויות של התאים כדי שקרני השמש יחדרו במלוא עוצמתן למשך הזמן הארוך ביותר האפשרי.
כמובן שהשלב הבא הוא ההתקנה עצמה ש מערכות סולאריות. יש לחבר את המערכות לתשתית החשמל, להתקין מונה מתאים ולבצע את העבודה המקצועית ברמה הטובה ביותר. בהמשך יש לבצע בדיקות תקופתיות עבור מערכות סולאריות, וכמובן לטפל בתקלות שעלולות לצוץ.
ומה המסקנה מכך?
המסקנה מכך היא שאתם יכולים להרוויח לא מעט כסף מהתקנה של מערכות סולאריות - אבל בדרך יש המון עבודה שיכולה לקחת לא מעט שבועות ואף חודשים. אז למה שתעשו הכל בעצמכם? ממילא אתם תרצו לפנות לאנשי מקצוע שיתקינו עבורכם מערכות סולאריות. אבל היום החברות שעוסקות בתחום לא רק מתקינות. הן גם מתכננות ומשיגות עבורכם את כל האישורים הדרושים. החברה תבדוק את נתוני המבנה שלכם, ותסביר לכם איזה מערכות סולאריות יתאימו לכם, ומה תהיה התועלת הכללית שלכם כתוצאה מכך. בהמשך אנשי המקצוע גם ידאגו להשיג עבורכם את האישורים הרלוונטיים מכל הגורמים, כך שיהיה אפשר להתחיל במהירות במלאכה. אתם לא תצטרכו לעשות דבר. תוך זמן קצר כבר תהיה לכם מערכת סולארית מתפקדת, שתאפשר לכם לצרוך חשמל בצורה חכמה יותר.