חפש מאמרים:
שלום אורח
02.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

טיפים חשובים לגרפולוגים וגם לפסיכולוגים

טיפים לגרפולוגים

גרפולוגיה הינה תורה מורכבת הדורשת התעמקות, נסיון  וידע רב.
גרפולוגים רבים המסיימים את לימודיהם אינם מודעים למורכבות הרבה שלהמקצוע, ולכן הכנו עבורכם רשימת טיפים לגרפולוגים היכולה לסייע לכל אדםהעוסק בגרפולוגיה או נמצא במסגרת לימודי גרפולוגיה.

  1. נתחיל בטיפהחשוב ביותר: לעולם אל תמסרו חוות דעת גרפולוגית אם אינכם בטוחים בכל מאתהאחוזים שמדובר בדו"ח המדויק והאמין ביותר שאתם יכולים להוציא תחת ידכם.
    גרפולוגים מקצועיים יודעים שחובה עליהם לבדוק שוב ושוב את הדו"ח הגרפולוגי על מנת לוודא כי מדובר בחוות הדעת המושלמת והמדויקת ביותר האפשרית.
  2. עלמנת לקיים את הנאמר בסעיף הראשון, גרפולוגים מקצועיים יכולים להיעזרבפיקוח וחוות דעת נוספת של גרפולוג מנוסה ומיומן יותר. אין שום מניעהלהיוועץ באיש מקצוע בכיר יותר על מנת להגיע לרמת דיוק גבוהה יותר ולמנועטעויות בדו"ח.
  3. לעולם אל תצפו למחיאות כפיים. גרפולוגים מקצועיים  יודעים להניח את האגו שלהם בצד כאשר הם עוסקים באבחון הגרפולוגי ובמסירת חוות הדעת לנועץ. אין לצפות לתשואות, להכרת תודה, למחמאות וכדומה.ובאותה מידה, גם אין לקחת ללב תגובה שלילית כלשהי של הנועץ. יש לאפשר לנועץ  לקחת את הדברים שנשמעו, לחשוב עליהם מעט, לעבד אותם ואז ליצור קשר עם הגרפולוג על מנת להפיק תובנות עמוקות יותר ולשאול שאלות על הדו"ח.
  4. גרפולוגים מקצועיים לא מתנצלים על המידע הנמסר ולא מתלבטים לגבי תקפותו תוך כדימסירת חוות הדעת לנבדק. כל מילה היוצאת מפיו של הגרפולוג חייבת להיות מלוטשת. אין סיבה להערים מחמאות מיותרות או להוסיף מלל חסר תועלת. המסר הנמסר על ידי גרפולוגים חייב להיות ענייני, מלוטש, כן ואמיתי.
  5. גרפולוגים מקצועיים מכירים את רמת המודעות של הנועץ ומתאימים את חוות הדעת לרמתו.כלומר, יש לחשוב על הדרך הנכונה והתומכת ביותר להעביר את חוות הדעת לנועץ.
  6. חשוב מאד שהגרפולוג ייתן לנועץ תחושה של הזדהות והבנה במהלך הפגישה, אך יחד עם זאת, אסור לו ללכת שולל אחרי מה שהנועץ מספר. עליו להפעיל את כל הכלים  האבחוניים ולהיות כמה שיותר אובייקטיבי.
  7. דו"חות גרפולוגיים הנמסרים בכתב או בעל פה חייבים  להיות בהירים ומובנים לכל. אין סיבה להשתמש בפיתולי לשון כלשהם. יש להקפיד על בהירות השפה, להימנע מחזרות ובמיוחד ממשפטים סותרים.
  8. גרפולוגים מקצועיים מנטרלים את השיפוטיות שלהם בזמן הייעוץ. הגרפולוג עושה עבורה הנועץ ועליו להפוך את ההערות שלו לבונות במקום לביקורתיות. חשוב לזכור כי הנועצים ברובים מבולבלים ומחפשים סוג של עוגן ואחיזה במוצא פיו של הגרפולוג ולכן על הגרפולוגים לספק להם מענה אמפטי ואנושי, עניני ויעיל.
  9. גרפולוגים מקצועיים זקוקים לידע גם בפסיכולוגיה. המלצתי החמה לכל אדם העוסק בגרפולוגיה היא ללמוד תיאוריות אישיות פסיכולוגיות שונות על מנת להעשיר את הידע שלו ולכתוב חוות דעת גרפולוגיות שלמות וטובות יותר.
  10. בשום פנים ואופן אין לערוך ניתוח אופי גרפולוגי "על המקום". "גרפולוגיה" מסוג זה מוציאה שם רע למקצוע והיא חסרת אחריות ואף מסוכנת לעיתים.
    חוות דעת גרפולוגית מקצועית ניתנת רק לאחר לפחות שתי פגישות, ביצוע סוללה של מבחנים גרפולוגיים ומתן תשומת לב רבה לכל פרט ופרט. גרפולוגים מקצועיים יותר נוהגים גם לבצע בקרה על הדו"חות שלהם, כמו שנכתב בסעיף מספר 2.
  11. על פי רוב, לא רצוי למסור את תוצאות האבחון הגרפולוגי בפומבי או אפילו בנוכחות אדם נוסף. עם זאת, ישנם מקרים בודדים בהם המודעות העצמית של הנועץ נמוכה מאד ובמקרים אלו ניתן לאשר נוכחות אדם נוסף בפגישה, במידה ואכן מדובר באדם קרוב עליו הנועץ סומך לחלוטין.
  12. גרפולוגים חייבים להיות מצוידים במודעות עצמית גבוהה מאד. לכולנו יש את הנטייה לראות בזולת את הפגמים או התכונות של עצמנו, ולכן גרפולוגים מקצועיים עם רמת מוסר ומודעות עצמית גבוהה יבחנו את עצמם ללא הרף ויבדקו את רמת האובייקטיביות של הדו"חות שלהם לפני מסירתם לנועצים.

המאמר נכתב על ידי חנה קורן גרפולוגית, מומחית להשוואת מסמכים מטעם בתי המשפט בארץ ובעולם ומנהלת חנה קורן - מכון לגרפולוגיה המספק שירותי ייעוץ לקבלת עובדים וקידומם, הרצאות וסדנאות, קורסים בכל הרמות בפריסה ארצית.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

חנה קורן הינה גרפולוגית ומנהלת חנה קורן - מכון לגרפולוגיה, המספק שירותי ייעוץ לקבלת עובדים וקידומם, הרצאות וסדנאות, לימודי גרפולוגיה בכל הרמות בפריסה ארצית, מומחית להשוואת מסמכים מטעם בתי המשפט בארץ ובעולם, גרפולוגיה משפטית

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת חנה קורן - מכון לגרפולוגיה בע"מ

למרות שישי לנו את הנטיה להגיב של כתבים כגברי או נשי למעשה לא ניתן לראות את מינו של הכותב. כתב היד משקף לנו את השילוב של הזהות החיצונית שלנו עם זו הפנימית. הכתב משקף, בין היתר, את האנימה והאנימוס, כלומר – את החלק הגברי שבאישה והיחס שלה אליו ואת החלק הנשי אצל הגבר והיחס שלו אליו.

האדם ככל שהוא יצור חברתי מתעניין בעצמו. איך הוא נראה בעיני אחרים, מה התכונות האמיתיות שלו ואיך הוא מקרין החוצה את אישיותו.

בתהליך הכתיבה לוקחים חלק המוח, העין והיד. רק שיתוף פעולה בין שלושת האברים החשובים האלה יכולים להביא את תוצאת הכתיבה. המח הוא זה שנותן ליד את פקודת הכתיבה והעין מפקחת על התהליך. ללא פקודה כזאת מהמוח היד לא תנוע ושום דבר לא יישאר על הניר. כשאנחנו כותבים אנחנו משאירים מאחורינו עקבות, ובדיוק כמו שגשש יכול לתאר את מי שצעד והשאיר עקבות, כך גם הגרפולוג שיכול לתאר מי היה מאחורי העט בזמן הכתיבה.

גרפולוגיה נמצאת בשימוש שנים רבות בניתוח אישיותי של אנשים, עם השנים טווח התכונות שניתן ללמוד באמצעות גרפולוגיה גדל והתפתח משמעותית, אחד התחומים הנפוצים של גרפולוגיה הוא בחינת ההתאמה של בני זוג או כיצד יתפקדו שני אנשים במערכת יחסים.

מה עדיף להיות? רופא משפחה או רופא לבוהן כף הרגל הימנית? מה עדיף – גרפולוג או מומחה לבדיקת גיל הדיו על מסמכים החשודים כמזויפים?

ציורי ילדים, מעבר למשמעותם הנאיבית כאמצעי משחק, או כעוד אופציה לפעילות אחר הצהריים קלילה עם הילדים, מהווים דרך תקשורת חשובה ביותר דרכה ניתן לקבל הצצה אל חיי הילד, דרך להכיר את תחושותיו, רגשותיו ועולמו הפנימי.

כל אדם טומן בחובו עולם ומלואו. מאגר של מורכבות אינסופית הכוללת מבנים אישיותיים, תהליכים נפשיים, צורות חשיבה, מטענים רגשיים, ניסיון אישי שונה וכו'.

מאמרים נוספים בנושא פסיכולוגיה

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196650 צפיות
מאמר המציע דרכי פתרון לאי גמילה מטיטולים בקרב בני 3-4. דרכי הפתרון מובאות מהזווית הפסיכולוגית הקלינית: חיזוקים חיוביים לילד לעומת עונשים וחיזוקים שליליים, וכד'. המאמר מתבסס על הקשר שבין ביקורת שלילית לילדים לחוסר הצלחתם להיגמל מהטיטולים.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196681 צפיות
כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת לזהות אצל ילד בן 3-4 סימפטומים של אי גמילה מחיתולים. המאמר יציע פרשנות מדוע הדברים נוצרו ויספק מידע על פתרונות אפשריים אליהם.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196490 צפיות
מאמר מידע על הרטבות לילה. המאמר סוקר את הבעיה מהזווית הפסיכולוגית הקלינית ומציע, באמצעותה, דרכי פתרון אפשריות.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196607 צפיות
מאמר מומחים על הרטבת לילה. נקיטה בגישות פסיכולוגיות קליניות לפתרון הבעיה. שילוב אמצעים רפואיים במידת הצורך. מטרת המאמר היא להדריך אתכם בתחילת ניסיונכם לפתור בעיה זו.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196740 צפיות
תיאור הרטבת לילה אצל מבוגרים, ואי שליטה בסוגרים. הצעת פתרונות פסיכולוגיים לצד רפואיים להתמודדות עם בעיה זו: הורדת מתח ולחץ, אבחון מדד הסוכר בבדיקות המעבדה לצורך הסקת מסקנות לגבי הישנותה של סוכרת, ועוד.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196912 צפיות
תיאור בעיה פסיכולוגית נדירה בשם 'חרדת האסלה'. במסגרתה, ילד שיצא מגיל הינקות בהגיעו לגיל 4 נרתע מהאסלה ועושה את צרכיו בבגדיו. במאמר נדון בהיווצרות הבעיה, זיהוי סימפטומים ודרכי פתרון.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196562 צפיות
מאמר מידע על הרטבת לילה אצל ילדים, תוך גיבוש פתרון בגישה הפסיכולוגית הקלינית. במאמר זה מוצעות דרכי התנהגות של ההורים שמומלץ ליישם על מנת להימנע או לצמצם את ההרטבה, לצד ייעוץ עם פסיכולוג קליני.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica