הערכה עצמית היא הדרכון של ילדך לבריאות נפשית לכל החיים ולאושר חברתי
האם אתם יודעים כי כפי שאתם מרגישים כלפי עצמכם, כך מושפעת התנהגותכם והתנהגות ילדיכם?
הגדרת דימוי עצמי היא: איך אני רואה את עצמי.
כאשר הילד שלך ולא משנה מה גילו, מסתכל במראה ואוהב את הדמות המשתקפת מולו, הוא בעצם מסתכל לתוך עצמו ומרגיש טוב עם האדם שהוא, ילד כזה מאמין שהוא יכול לעשות דברים, שהוא ראוי לאהבה ושהוא מצליח, כאשר הילד אוהב את האדם שמשתקף אליו הוא גם מתנהג אחרת, למעשה ישנה הקבלה בין התנהגות הילד לבין הרגשתו כלפי עצמו.
מהם ארבעת מהמפתחות אשר יעזרו לילדיכם לבנות ערך עצמי:
הקשבה - תינוק לומד על ידי היענותם של הוריו לבכיו כי "יש מישהו שמקשיב לו, שהוא רצוי שיש לו מקום, שהוא חשוב", לעיתים הורים אינם יכולים להגיב באותו הרגע, יש ימים בהם ההורים הינם חסרי סבלנות, ותינוקות לומדים גם כיצד להתמודד עם תסכול וכיצד ניתן להסתגל לשינויים. יחד עם זאת הדבר החשוב ביותר שתינוק לומד הוא שההורה נמצא בשבילו ואין דבר חשוב יותר לבניית תחושת הערך העצמי של ילדכם.
מראה חיובית- דימוי עצמי מגיע לא רק מאיך וממה שהילד חושב על עצמו אלא גם מהמחשבות של הילד איך אחרים רואים אותו, חלק מזה הילדים לומדים מתגובותיהם של הוריהם כלפיהם. האם אתם מעבירים לילדיכם מסר שכיף לכם בחברתם, שהתנהגותם משמחת אותכם? כאשר אתם מעבירים תגובות חיוביות הילד מאמין שהוא נאהב , שהוא חשוב ושהוא מוערך. וזה גם יוצר קרבה מיוחדת בינכם,הקרבה הזו תעזור לכם גם בזמן שתרצו להסב את תשומת לבו של ילדכם לטעות שהא עשה, הוא יהיה פתוח יותר לשמוע, זה גם מפתח למשמעת.
זמן משחק – כאשר אתם משחקים עם ילדיכם או עושים איתו פעילות משותפת, היחד מקבל מסר ברור מההורה, "הזמן המשותף שלנו חשוב לי" וגם "אני נהנה לעשות איתך דברים" ילדים בדרך כלל לומדים תוך כדי משחק, התנהגותם משתפרת והם מגיעים להישגים גבוהים יותר. חשוב מאוד כאשר אתם משחקים איתם, אל תתייחסו לזה כאל משימה או עונש אלא ראו במשחק המשותף, הזדמנות להשקעה בהתנהגותם של ילדיך.
ילדים יוזמים – כאשר הילד בוחר מה לעשות הוא בדרך כלל מתמיד בעשייה הזאת יותר מאשר אילו ההורים הם אלו שקובעים עבורו מה עליו לעשות, ילד שיוזם ומצליח מגביר את תחושת הבטחון העצמי שלו ואת תחושת הערך העצמי שלו. לסיכום תפקידו העיקר של ההורה במערכת יחסיו עם הילד זה לעזור ולתמוך בילד בשעה שהוא בונה את הערכה העצמית שלו, במידה ואתם לא מצליחים שחררו את רגשות האשם, וחפשו מידע כיצד ניתן לעשות את זה, לא חייבים תואר בפסיכולוגיה והמידע נגיש לכולם וניתן ללמידה.
לקבלת תובנות והדרכות נוספות לחצו כאן ואפגוש אתכם בהמשך