מה עושים כשפתאום באמצע החיים "קופץ" עליכם "הגיל השלישי"? מה זה אומר בעצם להיות בתקופת "הגיל השלישי"? הגיל השלישי טומן בחובו התמודדויות רבות. ממצב שבו עסוקים בקריירה, הקמת משפחה, בית, גידול ילדים, מטרות רבות שעתידות להתממש, תכניות מגוונות – לעבור למצב שבו קמים בבוקר ואין מה לעשות. אין לחץ, אין לאן לאחר בבוקר. יש מי שמוצא ומשתלב בכל מיני מסגרות שונות או מתכנן תכניות לגיל השלישי. אך יש את מי שמגיע לגיל השלישי ללא כיוון ותכנית.
יש מי שהשקט הזה מוצא חן בעיניו, אך באיזה שהוא שלב, חוסר מעש והיעדר מטרות עלול להיהפך לדיכאון.
פתרונות לתקופת גיל השלישי
ישנן דרכים רבות להתמודדות בגיל השלישי. אחת מהן היא מציאת עבודה במשרה חלקית, אחרת- מעבר מגורים ליד הילדים והנכדים, אחרת – מעבר לבית אבות בדומה לבית אבות בנתניה או לדיור מוגן בשרון. בפרט אם בן הזוג נפטר. בית אבות בנתניה או דיור מוגן בשרון הם פתרון טוב לתקופת הגיל השלישי. בבתי אבות מעניקים טיפול רפואי צמוד, ישנה קבוצת אנשים בעלת גילאים דומים, פעילויות מגוונות המעניקות פיתוח החשיבה, תחביבים, עניין, פיתוח היצירתיות – דברים שמחדשים את האנרגיות ומכניסים עניין לחיים.
תחביבים חדשים בגיל השלישי
בית אבות בנתניה, מציע לבני הגיל השלישי להעסיק את עצמם בתחביבים שונים כגון העשרה ולימוד. דיור מוגן בשרון ממלא את יומו של בן הגיל השלישי כדי שכל יום יעבור בכיף ובתחושת ערך. מבין החוגים המוצעים קיימים חוגי כתיבה, בהם ניתן לכתוב על חייכם עבור ילדיכם ונכדיכם. זה סוג של קורות חיים הכולל העלאת זכרונות וכמובן תהליך שיכול גם לשתף את בני המשפחה ולהביא את כולם לידי מטרה משותפת. חוג נוסף בבית אבות בנתניה הוא מוסיקה – ללמוד לנגן על כלי מסויים – זה אף פעם לא מאוחר מידי. חוג נוסף שדיור מוגן בשרון מציע הינו חוג בישול – זהו עולם שלם שאף פעם לא נגמר. יש כל כך הרבה סוגי מאכלים וטעמים ותמיד כיף להתנסות בתבשילים חדשים. ואחרון אחרון חביב – נושא הבריאות המתקשר לפעילות ספורטיבית. אף פעם לא מאוחר לשפר את הכושר הגופני. ספורט מאוד מומלץ לגיל השלישי ויש הרבה סוגים של פעילויות שלא דורשים מאמץ רב כמו פילאטיס, יוגה וכו'. ספורט יוצר תחושה טובה ורעננה ומכניס אנרגיות חיוביות. והדבר הכי טוב בכל החוגים הללו – שאף פעם לא נמצאים לבד.