השיער הנשי אינו נושר כמו אצל הגברים ומותיר קרחות ומפרצים, אלא חלוקת תאי השיער נפגעים והשיער היזק מתחלף בשיער חלש יותר. ישנם גורמים רבים לנשירת השיער בקרב הנשים, חלק מהתופעות אנו אשמות, וחלק מהם הם גורמים תורשתיים או גורמים הנובעים ממחלות ממושכות הפוגעות בשיער או גורמים הקשורים לדיכאון ומצבים נפשיים שונים.
כמו שנשים קצת לפני גיל המעבר מודעים לאורח חיים בריא ונוטלות תוספי מזון כמו למשל מגה גלופלקס הן גם צריכות ליטול ויטמינים לנשירת שיער - דבר זה מונע נשירה אך רצוי לא רק להסתמך על הוויטמינים הללו, כי אם שימוש במוצרים כימיים לשיער כמו צבעי שיער, החלקות למיניהן וסלסול יכול לגרום נזקים בלתי הפיכים ליער ואף לשורשי השיער. בחנויות של מוצרי טבע יש צבעי שיער טבעיים השומרים על השיער וגורמים לנו עדיין להיראות מטופחות.
מתח נפשי עלול לפגוע בשיער, ההשפעה יכולה להיות תקופתית או אפילו ממושכת. מתח נפשי, כמו כאבים בגב ובצוואר, יכולים לפגוע בזרימת הדם לקרקפת ובכך לפגוע בצמיחת השיער. מי שאוספת את שיערה באופן קבוע, עדיף שתלך על תסרוקת רפויה, היות ושיער מתוח גורם אף הוא לנשירה. עור קרקפת שמן או יבש מדי קשקשים, פסוריאזיס ומחלות עור אחרות כמו דרמטיטיס, יכולות לפגוע בשיער ולגרום לו לנשירה.
השפעות הורמונליות אצל נשים כמו נטילת גלולות נגד הריון, גיל המעבר ועוד סיבות שונות, עלולים לגרום אף הן לנזק בשיער. גם בעיות בתפקודי בלוטת התריס יכולים להיות חלק מהבעיות של נשירת השיער בקרב נשים. ידוע גם, כי נשים לאחר לידה משירות הרבה שיער. הירידה החדה ברמות המינרלים בגוף יכולות לערום לנשירה.
הימנעו מייבוש השיער באמצעות פנים ומחליקי או מסלסלי שיער, אם חשבתם שטיפולי יופי בשיער מטיבים עמכן היום, הם יזיקו לכן מחר..... מומלץ לא לחפוף את השיער כמה עמים בשבוע, פעם אחת תספיק, היות ובכל חפיפה השיער שלנו נושר תוספי וויטמינים לגוף ולשיער ושתייה מרובה של מים עשויה להועיל . תכשירי שיער המכילים קרואטין יכולים לסייע לחיזוק השיער שהוא שביר מדי. .
בגיל המעבר, נשים משירות יותר שיער היות והזקיקים של השיער חשופים לפגיעה בהרבה יותר, עקב מחסור באסטרוגן. אצל נשים, ההתקרחות נעשית בצורה אחידה והקרקפת כולה מידלדלת בכמות השיער לא כמו ההתקרחות בקרב הגברים. לנשים לא יהיו מפרצים עם סימני הקרחות אלא הידלדלות בשיער והתקרחות באופן אחיד.