זוגיות במשבר מקורה במספר גורמים כאשר העיקריים שהם הם דפוסי ההתנהגות הלקויים של שני בני הזוג ואז צריך ללכת לאימון זוגי, לעיתים מדובר באחד מבני הזוג הנמצא במשבר ולכן כדאי להמליץ לו ללכת לטיפול אישי. עם זאת, מה קורה כשלזוגיות במשבר מתלווים גם ילדים? הדרכה הורית היא חלק מהתהליך. הדרכה הורית מטרתה להסביר להורים איך להסביר לילדים את המצב בו הם נמצאים וגם לבחון איך הקשר השפיע על הילדים ועל התנהגותם. ילדים שלומדים מהוריהם דפוסי התנהגות לקויים ימשיכו את הדפוסים הללו למערכות היחסים שלהם אחר כך וכן לפעמים גם מומלץ על טיפול אישי לילדים כדי שההתפתחות הרגשית שלהם תהיה תקינה.
זוגיות במשבר גורמת לכך שזוג שאיננו מסתדר זה עם זה ובעל ילדים, מפנה את סיפוק הצרכים מבן הזוג לילדים שלו. כלומר, את הצורך באהבה, תחושת משמעות יחפש אצל ילדיו במקום אצל בן הזוג. בהדרכה הורית ניתן ללמוד על ההשלכות של התנהגות ההורים על ההתפתחות הרגשית של ילדיה. במידה ולא עושים הפסקה של הפניית הצרכים לילדים, הדבר גורם למה שחיבר בין בני הזוג בתחילת הקשר וכל המשיכה שהייתה לדעוך ולהיעלם לאט לאט.
זוגיות במשבר גורמת גם לכך שבני הזוג יפנו את צרכיהם למקומות אחרים כמו חברים, עבודה, יציאות וכדומה. הללו הם סימפטומים של הבעיה ולא הבעיה עצמה. אלו סימפטומים שמעסיקים אותנו, יוצרים אצלינו משמעות. אך בפועל אינם באמת מספקים את הצרכים האמיתיים להם אנו זקוקים.
כדי לצאת מהמערבולת הזו של זוגיות במשבר, או משפחה במשבר, חובה לפנות לטיפול זוגי, טיפול אישי, אימון לזוגיות, הדרכה הורית – העיקר לעשות משהו כדי לשנות את המצב הקיים ולא להיות פאסיביים כי זה לא ישתפר מעצמו. כדי לקיים מערכת זוגית טובה צריך למצוא את הפיתרון או הפתרונות המתאימים לזוג ולשמרם למשך שנים. כדאי מאוד בתוך התהליך לבדוק גם קשרים אחרים של שני בני הזוג ולראות איך הם מתקשרים עם אחרים.
כדי להגיע למצב האידיאלי, יש צורך במעט פגישות. לרוב זוגות לאחר טיפול זוגי או טיפול אישי בפגישותיהם הראשונות, יוצרים שינוי ויוצרים הרגל קבוע לאחר מכן אותו צריך לשמר כדי לא לחזור לדפוסים הישנים.