רבים מאיתנו חיים בתוך מערכת יחסים זוגית. מערכת יחסים היא דבר מאוד מורכב שגם כשקיימת אהבה, עדיין לא פשוט לתחזק אותה. תמיד מדברים על תקשורת שהינה דבר חשוב ביותר. אבל בתוך זה נכנסים גם אמון, מערכת ערכים משותפת ועוד. אחד הדברים המעידים על זוגיות במשבר הוא העובדה שכשאדם מרגיש שאינו בסדר העדיפויות של בן זוגו. כי בתחילת קשר ישנה התאהבות, כל אחד רואה את הצד השני כמושלם, ושני הצדדים מתייחסים רק ליתרונות ולא לחסרונות. כשההתאהבות הראשונית עוברת, אנו מתחילים לשים לב לדברים שקודם לכן לא שמנו לב או לא התייחסנו אליהם. ודברים שבהתחלה התייחסנו אליהם בסלחנות, בהמשך נגיב אליהם אחרת והגישה שלנו אליהם תהיה שונה. או אז הזוגיות שלנו עוברת למצב של זוגיות במשבר.
זוגות רבים הנמצאים במצב של זוגיות במשבר מתמקדים בשאלה של למה זה קורה במקום לנסות לפתור את הבעיה. ועל זה בדיוק עובדים בטיפול זוגי. הרבה גם שואלים כיצד ניתן לשמר את שלב ההתאהבות הראשונית לכל אורך הקשר. למעשה זוגיות במשבר נוצרת כי שינינו את צורת ההתנהלות שלנו מול בן הזוג וזאת לעומת איך שהתייחסנו אליו בתחילה.
מומחים העוסקים בתחום של אימון לזוגיות מוסרים כי אכן ההתאהבות הראשונית באמת יכולה להישמר לאורך כל הקשר. כדי שזה יקרה, צריך לפתח מיומנויות מסויימות שעל ידי ביצוע חזרות יומיומיות, ניתן להשאיר את תחושת ההתאהבות באופן תמידי.
כשזוג הולך ועושה אימון לזוגיות, אחד הדברים הראשונים שבטיפול זוגי אומרים לו זה לשים את בן הזוג בראש סדר העדיפויות – בדיוק כפי שעשה בהתחלה. כמו שבהתחלה הענקנו אהבה לפני שדרשנו בחזרה, זה מה שצריך לעשות גם כאשר הזוגיות במשבר. כדי ליצור זוגיות בריאה – נתינת אהבה לא בקשה לכזו בחזרה היא הבסיס לקשר טוב ואיתן. איך לא חשבנו על זה קודם.. ? J
פעמים רבות כחלק מהטיפול, מומלץ לפנות לטיפול זוגי ואף לאימון אישי. טיפול אישי יכול לסייע בהתמודדות שלך עם עצמך ושל מה אתה מחפש ואחר כך מדברים על ההתנהלות שלכם כזוג.