בשעה טובה, זה הגיע. היום בו אתם מתחילים פרק חדש בחייכם בבית חדש. אולם, על מנת שזה יקרה, נדרש קודם כול לעבור בהצלחה את המשימה הלא פשוטה של מעבר הדירה. גם אם מפקידים את המשימה בידיהם האמונות של אנשי חברת הובלות, יש לא מעט סוגיות שעולות לאוויר העולם ומצריכות התייחסות.
כיצד בדיוק עושים זאת נכון? וממה כדאי להימנע? על כך במאמר הבא.
מה לא צריך לעשות ביום ההובלה?
הנקודה הראשונה שיש להבהיר היא שגם אם ההובלה נקבעת לתאריך מסוים, הרי שבהחלט ניתן, ואפילו מומלץ, להתחיל עם הסידורים קודם. אחד האויבים הגדולים ביותר של עובר הדירה הישראלי הוא הלחץ, כשלוח זמנים צפוץ עלול להגבירו במידה רבה. לכן, רצוי מאד לקחת דברים במידה ראויה של פרופורציה, ולדעת כי בסופו של דבר, סביר להניח שהציוד יגיע למקומו בשלום.
כדי להוריד את מפלס הלחץ, וגם על מנת לאפשר לחברת ההובלה להיערך לקראתה כראוי, רצוי מאד שלא להתעסק באריזות האחרונות או בחיפוש הפריטים להובלה ביום האחרון. ההמלצה הברורה היא לעשות זאת לפחות כמה ימים קודם לכן. הדבר לא רק יאפשר לחברת ההובלות להכין את כוח האדם והציוד המתאימים ביותר למשימה, אלא גם ימנע מבוכות רבות. מציאת סידור לילד, למשל, או הודעה על יום חופש מהעבודה, כדאי שייעשו הרבה קודם.
המובילים הגיעו. כך יש לנהוג איתם
היחס אל אנשי חברת ההובלות הוא סוגיה שמעסיקה רבים ביום המעבר: האם יש לתת להם "פקודות", או שמא לסייע להם בביצוע, משל היו חברים ותיקים? הפתרון נמצא איפשהו באמצע. העצה הכי טובה היא לא להתערב בעבודת המובילים, ובאותה מידה להתייחס אליהם בכבוד. רצוי מאד לשמור על קשר איתם ,ולנסות לכוון אותם כמה שיותר לגבי האריזה או הפריקה: אם הם עושים משהו לא כשורה, חשוב שיידעו על כך.
ישנם אנשים הסבורים כי הם חייבים להימצא לצידם של המובילים בכל רגע נתון. הדבר אכן מחויב המציאות כאשר מעבירים, למשל, ציוד רגיש שדורש פיקוח תמידי. במצבים רבים אחרים מומלץ, תחת זאת, לתת למובילים את מרחב הנשימה הראוי להם.