ארגון נכון של חדר תינוקות הוא חלומם של רוב ההורים הצעירים. יחד עם זאת, לא תמיד קיימת אפשרות להקצאת חדר תינוקות נפרד. במקרים כאלה התינוק מתנחל באחד מחדרי הבית האחרים ומתחלק בו עם בני ביתו.
קיימות שתי אפשרויות עיקריות לבחירת חדר תינוקות במצב בו לא קיים חדר נפרד. האפשרות הראשונה היא שהתינוק יישן בחדר ההורים. במקרים מסוימים, הורים צעירים בוחרים באפשרות כזאת גם אם ישנה אפשרות להקצאת חדר נפרד, מטעמים של נוחות וגישה מהירה אל התינוק. חלק מההורים אינם זקוקים אפילו למיטת תינוק, כי נוהגים להשכיב אותו במיטתם. חשוב לציין שהדעות בנושא של בטיחות וכדאיות של שינה של התינוקות במיטת ההורים, חלוקות, וההמלצה הרפואית הרשמית היא להשכיב את התינוק במיטה או בעריסה נפרדת.
פתרון אפשרי אחר הוא לארגן חדר ילדים משותף במקום חדר תינוקות, ולמקם בחדר זה גם את מיטת התינוק ואת שידת ההחתלה שלו וגם את הריהוט החיוני עבור הילד או הילדים הגדולים יותר. במרבית המקרים, חדר כזה הופך להיות צפוף למדי. בחדר ילדים משולב חייבים למקם, בנוסף לרהיטי תינוקות, גם את מיטת הילדים ,עמדת עבודה, ספריה, וארון בגדים.
היתרון של הפתרון הראשון, בו התינוק ישן לצד ההורים, הוא הנוחות המירבית בחודשים הראשונים של חיי התינוק, כאשר הוא עדיין יונק. חלק מההורים מציבים את העריסה או את המיטה של התינוק לצד מיטתם, ומורידים דופן אחת. בצורה כזאת התינוק ישן בתוך המיטה שלו, אך ללא שום מחיצה בינו לבין האם, כך שהיא לא נאלצת לקום בלילה על מנת להניק אותו. פתרון זה הוא זמני בלבד, עד אשר התינוק יהפוך לפעוט ויעבור לחדר אחר יחד עם האחים הגדולים שלו. יתרון נוסף של פתרון זה הוא מניעה של הפרעות לילדים הגדולים בכל התקופה בה התינוק מתעורר בלילות.
לסיכום, במצב בו אין אפשרות להקצות חדר תינוקות נפרד מחדרי הבית, ניתן למקם את מיטת התינוק בחדר השינה של ההורים, למשך התקופה בה הוא יונק ומתעורר בלילות. לאחר שיגדל התינוק, ניתן לארגן לו מיטה בחדר משותף עם האחים הגדולים.