מי שמעוניין ללמוד משחק לצורך פיתוח קריירה, צפוי לעמוד בפני בחירה קשה של בית ספר למשחק. בארץ קיים מבחר רחב יחסית של בתי ספר למשחק, וחשוב לדעת לבחור את המתאים לכם ביותר.
קיימות מספר דרכים לצמצום של שדה הבחירה. ראשית כל, אם אתם בטוחים ברצונכם להפוך לשחקנים מקצועיים, כדאי שתלמדו במוסד לימודים מוכר ובעל מוניטין. איך בודקים זאת? ניתן להיעזר ברשימת המוסדות המוכרים על ידי משרד החינוך והתרבות, ולבחור את בית הספר למשחק אליו תירשמו משם. סינון ראשוני זה יחסוך מכם את עבודת המחקר על בתי ספר חדשים רבים, אשר טרם זכו להוקרה וטרם הוכיחו את עצמם. (יכול להיות שזה יקרה בעתיד, אבל בוודאי שלא לכל אחד מהם; הימורים בשלבים הראשונים של קריירה הם סיכון גבוה מדי). סינון זה ישאיר אתכם עם מוסדות בודדים בארץ, שבעה במספר. מספר זה מאפשר להתעמק ולבחור בית ספר למשחק בקפידה.
לכל בית ספר למשחק שמוכר ושיש לו נסיון רב שנים ומוניטין, גישה אחרת והתמקצעות שונה. לכן חשוב שתשאלו את עצמכם מספר שאלות. ראשית כל, האם אתם מעוניינים בתואר אקדמי? אולי בתעודת הוראה? האם אתם מעוניינים להיות שחקני תיאטרון, או קולנוע וטלויזיה? (כי הרי מדובר בשתי התמחויות שונות לחלוטין). אם התשובות לשאלות מהסוג הזה אינן ברורות לכם, ייתכן וכדאי להרשם לקורס או לסדנא קצרה למשחק באחד מבתי הספר המוכרים. בצורה כזאת תוכלו להתרשם גם מהמקצוע וגם מהכיוון ומהגישה של בית הספר למשחק בו אתם שוקלים לבחור.
המסננת הבאה היא הפוכה: אתם תצטרכו לעבור אותה. אם הצלחתם לבחור בבית ספר למשחק העונה לכל הדרישות שלכם, אין זה אומר עדיין שתתקבלו. כל בית ספר למשחק מציב תנאי סף ומעביר בחינות קבלה. אם מצאתם כמה בתי ספר שהתאימו לכם, כדאי להירשם לכל אחד מהם ולראות איפה תתקבלו.
לסיכום, בחירה של בית ספר למשחק היא משימה מורכבת במצב בו צצים בתי ספר חדשים מדי שנה. מי שמעוניין בבחירה רצינית וסולידית, אשר יכולה להיות המדרגה הראשונה בקריירה אמיתית, ולא רק חוויה לימודית, צריך לבחור בצורה נבונה את בית הספר למשחק המתאים לו ביותר.