בית ספר למשחק הוא מוסד חינוכי אשר עוסק בהכשרת שחקנים. קיים מבחר רחב למדי של בתי ספר כאלה בארץ, במסגרות שונות. כך, למשל, ניתן לבחור בבית ספר למשחק כפקולטה באוניברסיטה (האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה), ולקבל תואר מתאים. מי שאינו רואה ערך עליון בתואר אקדמי, יכול לבחור בית ספר למשחק שהוא מוסד עצמאי.
ההבדל העיקרי בין בית ספר למשחק לבין בית ספר לאומנויות הבמה הוא בכך שבית ספר למשחק מכשיר שחקנים בלבד, בעוד שבית ספר לאומנויות הבמה מכשיר אנשי מקצוע במגוון תחומים הקשורים לתאטרון, כגון במאים, תסריטאים, שחקני זמר וכדומה. בית ספר לאומנויות הבמה מפוצל בדרך כלל לפי מסלולים, אשר משחק דרמטי הוא אחד מהם. יחד עם זאת, ישנו ערך ללימודים משותפים בין הסטודנטים במסלולים השונים. במציאות, שחקנים עובדים בשיתוף פעולה עם אנשי מקצוע אחרים. כך, למשל, הם חייבים לתפקד תחת הוראותיהם של הבמאים, ולעתים קרובות דווקא היכולת של שני בעלי המקצוע לעבוד יחד מניבה את הפירות המתוקים ביותר. כאשר במאים לעתיד ושחקנים לעתיד לומדים יחד, הם רוכשים את הנסיון הכה חיוני לעבודת צוות בחיים האמיתיים.
הבדל נוסף שבין בית ספר למשחק לבין בית ספר לאומנויות הבמה הוא בכך שבית ספר לאומנויות הבמה אינו עוסק בהכשרה של שחקני קולנוע וטלויזיה, כי מטרתו היא להקיף את התחום התיאטרלי בלבד. לכן מי שחולם על קריירה מול המצלמה צריך לבחור בבית ספר למשחק העוסק בכך; בית ספר לאומנויות הבמה לא יתאים לו.
מעבר לכך מדובר במוסדות אשר יש ביניהם דמיון רב, ולעתים קרובות אנשים מתבלבלים בין שני המונחים. כאשר מדובר בלימודי משחק ולא בלימודי בימוי או דרמטורגיה, בית ספר לאומנויות הבמה הוא בית ספר למשחק לכל דבר, כלומר נעשה שימוש בביטוי הקצר בין השניים.
לסיכום, ניתן לומור כי בית ספר לאומנויות הבמה שונה מבית ספר למשחק בכך ששם לו למטרה להכשיר את כל אנשי המקצוע העוסקים בהפקת מחזות תיאטרליים, וביניהם גם שחקנים, בעוד שבית ספר למשחק עוסק בהכשרת שחקנים בלבד, אבל לא מגביל את עצמו לתחום התיאטרון בלבד.